Κίνα: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε κατάρρευση κατοικιών όπου διέμεναν εργάτες

Κίνα: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε κατάρρευση κατοικιών όπου διέμεναν εργάτες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην ανατολική Κίνα όταν κατέρρευσαν τέσσερα κτιριακά συγκροτήματα όπου διέμεναν εργάτες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και τα κρατικά ΜΜΕ.

Στις 20.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) 17 πτώματα είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια όπως επίσης και έξι επιζώντες, γνωστοποίησαν οι αρχές της συνοικίας Λουτσένγκ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 04.00 τοπική ώρα τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε αυτήν τη βιομηχανική ζώνη, που βρίσκεται στην πόλη Γουενζού, στην επαρχία Ζεζιάνγκ.

Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν και άλλοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν ήταν πενταώροφο.

Σύμφωνα με έναν περίοικο που επικαλείται το πρακτορείο, τον Ζου Λιγκιάνγκ, τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους εργάτες που ζούσαν κι εργάζονταν στην περιοχή από άλλες επαρχίες της Κίνας.

Ένας επιζών, ο Γιαν Γιονγκφά, είπε επιπλέον στο Νέα Κίνα ότι συγκατοικούσε σε ένα διαμέρισμα με άλλους τέσσερις εργάτες που δούλευαν για το ίδιο αφεντικό, το οποίο τους είχε νοικιάσει το σπίτι. Σε κάθε διαμέρισμα διέμεναν τουλάχιστον δύο ή τρεις ενοικιαστές, υποστήριξε ο ίδιος.

Σε ένα δελτίο Τύπου, οι αρχές του Λουτσένγκ επισήμαναν ότι ξεκίνησαν μια έρευνα για να καθορίσουν τα αίτια της κατάρρευσης των κτιρίων.

Μέλη των ομάδων διάσωσης, που επικαλείται το Νέα Κίνα, σημειώνουν ότι τα κτίρια είχαν οικοδομηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητά τους αγρότες, από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με το Associated Press, επιπλέον όροφοι κτίστηκαν αυθαίρετα με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των θεμελίων τους.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν κινεζικά μμε διακρίνονται μέλη των συνεργείων διάσωσης, με πορτοκαλί γιλέκα και κράνη να προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

«Σκάβουμε με τα γυμνά μας χέρια προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που είναι θαμμένοι, επομένως οι επιχειρήσεις μας συνεχίζονται με πολύ αργούς ρυθμούς» εξήγησε ένας πυροσβέστης που επικαλέστηκε το Νέα Κίνα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο όγκος των συντριμμιών έχει φθάσει σε ύψος δύο ορόφων.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση και άλλων κτιρίων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση προληπτικά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άλλων καταρρεύσεων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή