Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμα προσφυγές για το νομοθετικό πλαίσιο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατατέθηκαν χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά από εργαζόμενους σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η  μια προσφυγή είναι   376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα  τέσσερα κανάλια, στρέφονται κατά της προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών  και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση   την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στα κανάλια, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη προκήρυξη παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα, χθες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα που μετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή του.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί επί της ουςίας των προσφυγών που θέτουν θέματα αντισυνταγματικότητας για τον νόμο της κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή