Υψηλοί τόνοι από Καμμένο, Γεννηματά, Θεοδωράκη και Κουτσούμπα

Υψηλοί τόνοι από Καμμένο, Γεννηματά, Θεοδωράκη και Κουτσούμπα

4' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Βουλή κατά την διάρκεια των ομιλιών των προέδρων της ήσσονος αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έκανε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για στενή σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την καθυστέρηση της δικογραφίας της Siemens. «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε γι’ αυτήν (σς την σχέση). Και το μόνο που απάντησε είναι ότι καθυστέρησε η μετάφραση της δικογραφίας», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος έκανε επίθεση στον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Οικονόμου λέγοντας «Έχετε βουλευτή σας το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου, τον Β. Οικονόμου, και κατηγορείτε την κυβέρνηση;».Παράλληλα ο κ. Καμμένος επιτέθηκε σε Σαμαρά και Βενιζέλο, υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον είχε χαρακτηρίσει «αλητάμπουρα».

Επιθετική στάση απέναντι στην κυβέρνηση τήρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Αναλυτικά τα όσα είπαν η κ. Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Λεβέντης και ο κ. Κουτσούμπας

Γεννηματά: Τζάμπα μάγκας ο κ.Τσίπρας

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σ’ όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σχέσεις με τη διαπλοκή και τα οικονομικά του.

«Ο τζάμπα μάγκας το έβαλε στα πόδια και δεν είναι στη αίθουσα», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής διαπιστώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν παρών στην αίθουσα.«Το μπούλινγκ εκεί που σας περνάει», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει διαψεύσει κάθε προσδοκία και προσπαθεί να τραβήξει «την προσοχή του λαού από τις πετσοκομμένες συντάξει, τα εκκαθαριστικά της εφορίας, το ανύπαρκτο ΕΚΑΣ», ενώ συμπλήρωσε: «Έχετε βάλσαμο στη πείνα τη ντουντούκα περί διαπλοκής».

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία. Χρειάζονται κανάλια, χρήματα, διαπλοκή

Για διαπλοκή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Ποταμιού, μιλώντας από το βήμα της Βουλής. «Η διαπλοκή, λοιπόν κύριοι, σας βοήθησε να φτάσετε στην εξουσία. Επιχειρηματίες και καναλάρχες που πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας κάποιες νέες δεκαετίες εξουσίας. Να μην σας θυμίσω εξώφυλλα. Να σας θυμίσω το σέρβις που σας κάνανε κάποια κανάλια; Τις διακαναλικές συνεντεύξεις για να λέτε ότι έρχεται χειμώνας χειρότερος από τον χειμώνα του ’41, τότε που είχαμε 100 χιλιάδες νεκρούς. Αυτά λέγατε και τώρα κάνετε γλέντια στο Κολωνάκι; Να γιορτάσουμε τι; Τις αυξήσεις του πετρελαίου τον χειμώνα. Το κύριο μέλημά κάποιων απο εσάς- και όχι όλων γιατί δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις- στην υπόθεση διαπλοκή ήταν και είναι να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και κυρίως το Ποτάμι. Και επειδή δεν βλέπω μέσα στην αίθουσα τους κυρίους Σκουρλέτη και Παππά αλλά τον κ. Καμμένο θέλω να τους ρωτήσω: Πόσο τους στοίχισε η προσπάθεια να βρωμίσουν το Ποτάμι; Ρίξατε τόνους λάσπης στην πρώτη και μοναδική προσπάθεια ανθρώπων που δεν ανήκουν στα τζάκια της πολιτικής, που δεν έρχονται από τα κομματικά υπόγεια. Και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλετε δήθεν, στα φανερά και στα κρυφά τους δίνατε το χέρι σας» και συνέχισε : «Πόσα λεφτά δώσατε σε όλα αυτά τα τρολ (μαύρα λεφτά βέβαια), σε όλους αυτούς τους δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους αντιεξουσιαστές, όλους αυτούς τους κομματικούς δημοσιογράφους που για δύο χρόνια είχαν ως κύριο μέλημα τους από το πρωί ως το βράδυ να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι; Ότι είναι των εργολάβων και των Γερμανών» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε κάποιον μπλόγκερ, συνεργάτη την κυρίας Γεροβασίλη που προκάλεσε την οργή της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Απάντηση κ. Γεροβασίλη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Πυρά κατά του Σταύρου Θεοδωράκη εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την αναφορά του επικεφαλής του Ποταμιού στον μπλόγκερ που ήταν συνεργάτης της και ο οποίος σκοτώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

«Και όμως, ο κος Θεοδωράκης μπορεί να μας εκπλήσσει ακόμα.Επέλεξε, απολύτως συνειδητά και από το βήμα της Βουλής, να καταφερθεί με ύβρεις, που αδυνατούμε να αναπαράξουμε, σε έναν νεκρό. Έναν άνθρωπο που δεν είναι πλέον σε θέση να απαντήσει για τον εαυτό του.Έναν άνθρωπο που όσο ζούσε υπερασπιζόταν τις ιδέες και τις αξίες του. Σε όποια θέση και αν βρισκόταν με εντιμότητα κ αξιοπρέπεια. Προφανώς, έννοιες άγνωστες στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένας ακόμα, που με το «σπαθί» του μπαίνει σήμερα στο κάδρο της πολιτικής αλητείας και χυδαιότητας»

Λεβέντης: O Tσίπρας ήταν σαν να έγλειψε τους δικαστές

Κριτική και από τον Βασίλη Λεβέντη δέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως  «Είναι από άλλο DNA οι δικαστές; Μειώνονται οι μισθοί όλων, αλλά πρέπει να μείνουν ίδιοι των δικαστών; Δεν είναι ωραίο. Είναι σαν γλείψιμο και δεν τιμά τον πρωθυπουργό». Παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το Κυπριακό, λέγοντας: «Στη Νέα Υόρκη είδα τον πρόεδρο της Κύπρου, τον κ. Αναστασιάδη. Τον ρώτησα για τις συνομιλίες και του είπα «δεν πιστεύω να υπογράψεις, αν δεν φύγουν οι έποικοι και τα στρατεύματα κατοχής». Με κοίταξε με μεγάλη ανησυχία, σαν να με επιβεβαίωσε. Κι εδώ η αίθουσα κάθεται και λέει ο ένας τον άλλο λωποδύτη. Δεν μας στέλνει ο κόσμος για να κάνουμε καβγάδες, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι».

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε την ΝΔ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε κατά την ομιλία του πως «αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν πεδίο αντιπαράθεσης, αφ' ής στιγμής ψήφισαν μαζί και στηρίζουν το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΝΔ, οι κυβερνήσεις τους αντιμετώπισαν τους αγώνες των εργαζομένων με ΜΑΤ και χημικά» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ο πιο ένθερμος κήρυκας του ΝΑΤΟ, όπως ήταν για χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή