Σφοδρή σύγκρουση Κλίντον – Τραμπ

Σφοδρή σύγκρουση Κλίντον – Τραμπ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Για την οξύτερη αντιπαράθεση της προεδρικής εκστρατείας έδωσε αφορμή η τηλεοπτική συζήτηση της Κυριακής μεταξύ της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον και του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στο Μιζούρι, με τον Τραμπ να δηλώνει ότι η κ. Κλίντον έχει «μίσος στην καρδιά της» και τη Δημοκρατική αντίπαλό του να αντιτείνει ότι ο Τραμπ ψεύδεται συστηματικά.

Δεκάδες στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο την άρνησή τους να στηρίξουν τον Τραμπ ύστερα από τη δημοσιοποίηση βίντεο από το 2005 στο οποίο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος μιλάει με χυδαίο τρόπο για τις γυναίκες και την έλξη που ασκεί πάνω τους. Η τελευταία τέτοια απώλεια σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν εξήγγειλε ότι θα σταματήσει να δίνει κοινές ομιλίες με τον Τραμπ και να κάνει ενεργή καμπάνια υπέρ του για τις επόμενες τριάντα ημέρες, διευκρινίζοντας ωστόσο στη συνέχεια πως δεν αποσύρει την αρχική του στήριξη στην υποψηφιότητα Τραμπ. Επιπλέον, φάνηκε σχεδόν να αποδέχεται σε ιδιωτική συζήτηση ότι η Κλίντον θα γίνει πρόεδρος.

Στο μεταξύ, αρνούμενος να εμφανισθεί απολογητικός, ο Τραμπ απέρριψε το επίμαχο βίντεο, λέγοντας ότι επρόκειτο για «κουβέντες αποδυτηρίων» και προσπαθώντας να μετατοπίσει τη συζήτηση προς τις συζυγικές απιστίες του συζύγου της κ. Κλίντον και πρώην προέδρου Μπιλ. «Δεν είμαι υπερήφανος για το βίντεο. Οι πράξεις του Μπιλ Κλίντον ήταν, όμως, χειρότερες. Ουδέποτε στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ υπήρξε κάποιος πιο προσβλητικός και φορτικός με τις γυναίκες. Η Χίλαρι Κλίντον, από τη μεριά της, επιτέθηκε στις γυναίκες αυτές», είπε ο κ. Τραμπ. Η κ. Κλίντον διέψευσε τους ισχυρισμούς του Νεοϋρκέζου μεγιστάνα, λέγοντας ότι η ωμότητά του, όπως εκδηλώνεται στο βίντεο, αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για την προεδρία και επισημαίνοντας την άρνηση του Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη. «Λέει ότι το βίντεο δεν είναι αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα του. Νομίζω, όμως, ότι είναι ξεκάθαρο για όποιον το άκουσε ότι αυτός είναι ακριβώς ο χαρακτήρας του», είπε.

Λίγο πριν από την έναρξη του ντιμπέιτ, ο Τραμπ διοργάνωσε ξεχωριστή συνάντηση με τρεις γυναίκες, θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, καθώς και μία ακόμη, της οποίας ο φερόμενος ως βιαστής προσέλαβε τη Χίλαρι Κλίντον ως συνήγορο. Την εμπειρία της σε συζητήσεις με το κοινό έδειξε η κ. Κλίντον κατά τo ντιμπέιτ, που περιελάμβανε ερωτήσεις από τους παρισταμένους, απαντώντας ευθέως σε αυτούς. Ο κ. Τραμπ, αντιθέτως, βημάτιζε συνέχεια αφιερώνοντας την προσοχή του περισσότερο στην αντίπαλό του και στους συντονιστές και λιγότερο στα μέλη του κοινού.

Ερωτήσεις δέχθηκε ο κ. Τραμπ για τις πρόσφατες αποκαλύψεις που εμφανίζουν τον μεγιστάνα των κατασκευών να αποφεύγει την καταβολή ομοσπονδιακών φόρων την τελευταία 20ετία. Απαντώντας σε αυτές, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υπερηφανεύθηκε για τη φορολογική οξυδέρκειά του, λέγοντας ότι την τακτική αυτή ακολουθούν και όλοι οι δωρητές της εκστρατείας της κ. Κλίντον.

Η Δημοκρατική υποψήφια καταφέρθηκε επίσης κατά της πρότασης Τραμπ για απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αποκαλώντας την πρωτοβουλία αυτή «ιδιαίτερα ανόητη και επικίνδυνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή