Το πετρέλαιο, καταλύτης στις αγορές

Το πετρέλαιο, καταλύτης στις αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδική ήταν η χθεσινή ημέρα για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έπειτα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις. Σημαντικός παράγοντας, ο οποίος επηρέασε το ευνοϊκό κλίμα μεταξύ των επενδυτών, ήταν η άνοδος του αργού πετρελαίου. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ενεργειακών ομίλων.

Ειδικότερα, χθες παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος της τιμής του «μαύρου χρυσού» σε επίπεδα ρεκόρ σε διάστημα ενός έτους, καθώς το Βrent στο Λονδίνο έφτασε τα 53 δολάρια το βαρέλι και το αργό στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε τα 51 δολάρια το βαρέλι. Αφορμή γι’ αυτό ήταν η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας ότι είναι έτοιμες να συνεργαστούν για να περιορίσουν την παραγωγή τους. Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία (η οποία, ουσιαστικά, εκπροσωπεί τον ΟΠΕΚ) και η Ρωσία είναι οι χώρες με την υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου παγκοσμίως, και με την απόφαση να συμμαχήσουν αποσκοπούν στο να δουν την τιμή του εμπορεύματος στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Πέραν αυτών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 341,98 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,75%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 με κέρδη 1,06% και, τέλος, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 1,27%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή