Β. Λεβέντης: Να μη γυρίσουμε σε μέρες διχασμού

Β. Λεβέντης: Να μη γυρίσουμε σε μέρες διχασμού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήσυχος για το υπό διαμόρφωση κλίμα πολιτικής οξύτητας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. «Το κλίμα οξύνεται για να διχαστούμε περαιτέρω;», αναρωτήθηκε, για να υπογραμμίσει ότι τα μείζονα ζητήματα είναι υπαρκτά και αφορούν έως και εθνικές υποθέσεις, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

«Μίλησα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό. Του είπα να μη βάλει υπογραφή χωρίς αποχώρηση εποίκων και στρατευμάτων κατοχής. Με κοίταξε με μεγάλη ανησυχία, σαν να επιβεβαίωσε ότι αν μπει υπογραφή, θα είναι τέτοιας μορφής. Εχουμε ευθύνες απέναντι στον λαό, αυτά είναι τα μείζονα και όχι να καβγαδίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος σε συζήτηση την οποία είχε προσφάτως με πρέσβη μεγάλου κράτους για την ΠΓΔΜ, είπε πως πληροφορήθηκε ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στο όνομα «Νόβα Ματσεντόνια». Και τόνισε: «Ιδού λοιπόν μια χρήσιμη συζήτηση να κάνουμε για το όνομα. Να δούμε ποια η θέση του καθενός».

Στην παρέμβασή του ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων ζητημάτων της συγκυρίας μιλώντας για το θέμα των δημοσκοπήσεων, επαναδιατύπωσε τη θέση του για την ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, επισήμανε πως δεν πρέπει να αφαιρεθούν τα Θρησκευτικά όπως τώρα διδάσκονται από τα σχολεία και πρόσθεσε πως πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200, να μειωθεί στο ήμισυ η σημερινή βουλευτική αποζημίωση, καθώς και να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη. «Γυρνάμε σε μέρες διχασμού. Ο λαός μάς στέλνει στη Βουλή για να είμαστε χρήσιμοι», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή