«Φέρνω από το ιδιωτικό ιατρείο σύριγγες για να εξυπηρετήσω τους πολίτες»

«Φέρνω από το ιδιωτικό ιατρείο σύριγγες για να εξυπηρετήσω τους πολίτες»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμο» για το ωράριο, με φόντο τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά στα δημοτικά ιατρεία, έχουν κηρύξει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι γιατροί των ιατρείων στον Δήμο Αθηναίων.

Οι 30 γιατροί και οδοντίατροι των έξι δημοτικών ιατρείων της Αθήνας αντιδρούν έντονα στην πρόθεση του δήμου να τους επιβάλει οκτάωρη αντί για επτάωρη παρουσία στα ιατρεία και να καθιερώσει ηλεκτρονική «κάρτα» που θα πιστοποιεί την είσοδο και την έξοδο των γιατρών στα δημοτικά ιατρεία. «Από τη μία ο δήμος μας θέλει “σκοπιά”, από την άλλη δεν μας παρέχει τα απαραίτητα για να κάνουμε τη δουλειά μας», σημείωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Δήμου Αθηναίων Νίκος Λιάτσος. Οπως τονίζει, τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας, που πέρυσι εξυπηρέτησαν 60.000 δημότες, έχουν τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όπως ιατρικά υποσέντονα, επιστόμια, πετσέτες μιας χρήσης, σύριγγες, γάντια, αντιδραστήρια εργαστηρίων, απολυμαντικά και καθαριστικά. «Τις προάλλες, είχαμε ξεμείνει από σύριγγες και αυτές που μας έφεραν ήταν ληγμένες. Γάντια μάς δίνουν με το σταγονόμετρο. Είναι σαν το αυτοκίνητο που έχει ξεμείνει από βενζίνη να καίει τις αναθυμιάσεις», αναφέρει ο κ. Λιάτσος και συνεχίζει: «Φέρνω από το ιδιωτικό μου ιατρείο σύριγγες για να μπορώ να εξυπηρετήσω τους πολίτες. Αγοράζουμε μόνοι μας υλικά. Βάζουμε πλάτη. Και αντί να ακούσουμε ένα μπράβο, υφιστάμεθα και επίθεση».

Στο συγκεκριμένο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατόπιν συνάντησης που είχε με τους γιατρούς εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία πήρε το μέρος τους. Αμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Αθηναίων, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζει τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων με αίσθημα ευθύνης και σταθερά προσανατολισμένος στη θεσμική και λειτουργική τους αναβάθμιση. (…) Οι ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ υπογράφονται από το ίδιο πρόσωπο, το οποίο όχι μόνο τελεί σε εμφανή σύγκρουση καθηκόντων, αλλά υιοθετεί άκριτα καταγγελίες συντεχνιακού χαρακτήρα, οι οποίες οφείλονται στην προσπάθεια του δήμου να βάλει τάξη στο ωράριο εργασίας των γιατρών». Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους έκανε χθες το απόγευμα ο ΙΣΑ, που, αφού αναφέρει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων διαθέτει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, τον καλεί να παρέμβει προσωπικά και να διασφαλίσει τη λειτουργία των πολυϊατρείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή