«Εξαγωγή» κλεμμένων φορτηγών στην Αφρική

«Εξαγωγή» κλεμμένων φορτηγών στην Αφρική

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αφρική κατέληγαν, διαλυμένα σε ανταλλακτικά, τα φορτηγά που έκλεβε από τη Δυτική Αττική η σπείρα των Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών, η οποία εξαρθρώθηκε την Παρασκευή από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στην αποθήκη-διαλυτήριο του κυκλώματος, στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, βρέθηκε ένα κοντέινερ με εξαρτήματα από κομμένα φορτηγά και έγγραφα που αποκαλύπτουν μεταφορές – αποστολές ανταλλακτικών στη Μαύρη Ηπειρο. Στους συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα, εξάλλου, συγκαταλέγονται τρεις Αφρικανοί, υπήκοοι Νιγηρίας, Καμερούν και Σομαλίας, ενώ όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές της υπόθεσης, η τελευταία «εξαγωγή» αποσυναρμολογημένων φορτηγών είχε αποδέκτη συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου Νιγηριανού συλληφθέντος, στη Νιγηρία. Μάλιστα, αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο τα κλεμμένα και αποσυναρμολογημένα φορτηγά να κατέληγαν σε ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες, δίχως πάντως να έχει προκύψει κάποιο ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας, ανάμεσα στα οποία και ο φυγόποινος Ελληνας Σ. Τσ., 53 ετών, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για απάτη, εκβίαση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Την άνοιξη του 2010, για παράδειγμα, και ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου, είχε κατηγορηθεί ότι ηγείτο σπείρας που έκλεβε Ι.Χ. και στη συνέχεια απαιτούσε «λύτρα» για να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για συμμετοχή, μαζί με τον Χριστόφορο Μαρίνο, στην αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νικαίας (Ιούνιος 1995), στη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο ταμίας Δημ. Μαντούβαλος.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 64 υποθέσεις κλοπών, ενώ αποκαλύφθηκε ανάμειξη της σπείρας και σε διακίνηση ναρκωτικών. Συνεργοί του κυκλώματος μετέφεραν με ζώα και από δύσβατα ορεινά μονοπάτια ποσότητες χασίς από την Αλβανία στη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια, μέλη της σπείρας παραλάμβαναν τα ναρκωτικά από τα Ιωάννινα και τα μετέφεραν οδικώς στην Αθήνα και αλλού. Το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου μάλιστα εντοπίστηκε και συνελήφθη σε βενζινάδικο του Νομού Ιωαννίνων 36χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας, που μετέφερε με το αυτοκίνητό του 72 κιλά χασίς. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα, σφαίρες, κινητά τηλέφωνα κ.ά. Και οι επτά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος όπως αναμενόταν τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή