Τσίπρας προς Αγκυρα: Αυτονόητη προϋπόθεση ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου

Τσίπρας προς Αγκυρα: Αυτονόητη προϋπόθεση ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάσει, έστειλε, από την Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο των δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης τριμερούς συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στο Κάϊρο.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την τριμερή συνεργασία για την Ελλάδα ως στρατηγική επιλογή για προώθηση της ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνανάπτυξης στην εύθραυστη περιοχή μας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των συνομιλιών, στο πλαίσιο της Τριμερούς, αφορούσε τις περιφερειακές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα της αρχής της καλής γειτονίας ως βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτό το σημείο τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα είναι εξαιτερικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ακούγονται φωνές από την περιοχή μας, που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση και εγείρουν ακόμα και ζητήματα αμφισβήτησης θεμελιωδών διεθνών συνθηκών. Πιστεύω ότι η απάντηση σε οποιαδήποτε τέτοια αμφισβήτηση πρέπει να είναι κοινή, απολύτως σαφής και αταλάντευτη, τόσο από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας, όσο και από την πλευρά όλων των γειτονικών χωρών, που έχουν ως μοναδικό στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή».

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αυτονόητηση προϋπόθεση για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή μας και η μόνη δυνατή βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στις χώρες μας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή