Η καλύτερη συμφωνία για το Brexit είναι «απόλυτη προτεραιότητα», λέει Βρετανός υπουργός

Η καλύτερη συμφωνία για το Brexit είναι «απόλυτη προτεραιότητα», λέει Βρετανός υπουργός

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξασφάλιση της καλύτερης συμφωνίας για το Σίτι του Λονδίνου θα αποτελέσει την «απόλυτη προτεραιότητα» στις εμπορικές συνομιλίες του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Οι τράπεζες ανησυχούν ότι με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσουν την δυνατότητά τους να προσφέρουν από το Λονδίνο τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ, γεγονός που θα πλήξει το ρόλο της βρετανικής πρωτεύουσας ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου.

Ο υπουργός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Σάιμον Κέρμπι δήλωσε ότι η διατήρηση της Βρετανίας ως βασικού χρηματοπιστωτικού κέντρο αποτελεί «απόλυτη προτεραιτότητα» για την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των τραπεζών να προσλαμβάνουν ικανούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

«Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα χρηματοπιστωτικά κέντρα στον κόσμο ακόμα κι αν είμαστε έξω από την ΕΕ? Λοιπόν, να σας πω ότι αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε ο Κέρμπι σε συνέδριο. Παράλληλα, κάλεσε τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να συνομιλήσει με την κυβέρνηση με πνεύμα «εποικοδομητικής συνεργασίας».

«Θα σας ακούσουμε», δήλωσε ο Κέρμπι.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή