ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Δεν θέλουν αυξήσεις, δηλωνουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεν επιθυμούν αυξήσεις δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο οι δικαστικοί λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ανακοίνωση της Ενώσεώς τους,  ενώ διαμαρτύρονται  για το γεγονός, ότι αν και έχουν ζητήσει από πέντε και πλέον μήνες ραντεβού με τον πρωθυπουργό, όπως και οι λοιπές δικαστικές ενώσεις, δεν τους έχει ακόμα δεχθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες, που εκκρεμεί αίτημα του συνόλου των Δικαστικών Ενώσεων της Χώρας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί διαθέσιμος χρόνος, προκειμένου οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του συνόλου των δικαστικών λειτουργών να τον ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν με σαφήνεια για το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση νέο μισθολόγιό μας.

Σχετικώς επισημαίνουμε ότι ουδέποτε ζητήσαμε ούτε επιθυμούμε αυξήσεις εν μέσω κρίσης. Οι δικαστικοί λειτουργοί δε διεκδικούν τίποτε περισσότερο από αυτό που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Το σεβασμό δηλαδή του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας, έκφανση της οποίας είναι όχι μόνο η θέσπιση αλλά και  η διατήρηση μισθολογίου ανάλογου προς το δικαστικό λειτούργημα (άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος). Οι αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η μη συμμόρφωση της πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν από Δικαστήριο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από μη δικαστές και με τις οποίες απετράπη η τέταρτη-και μόνο-συνεχόμενη μείωση των αποδοχών μας, πλήττει το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική ανεξαρτησία».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ