Συνάντηση του Ν. Βούτση με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα

Συνάντηση του Ν. Βούτση με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη στενή συνεργασία Ελλάδας και Αλβανίας στο παρόν και το μέλλον μέσα στην Ευρώπη, αλλά και στον ρόλο τους ως πυλώνων σταθερότητας στη διεθνή κοινότητα, μέσα στην ευρύτερη αποσταθεροποιημένη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κ. Ιλίρ Μέτα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα. Ο Πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, συνοδευόμενος από ευρεία διακομματική αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Αλβανίας.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον Αλβανό ομόλογό μου κ. Meta. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχει προηγηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, τις δύο κυβερνήσεις, αλλά και ανάμεσα στους βουλευτές μας. Κυρίως, αυτό που μας ενώνει και για το οποίο εργαζόμαστε είναι το μέλλον. Είμαστε πραγματικά πολύ αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρχει ένα κοινό μέλλον, με κοινές προσπάθειες για την περιοχή μας. Η παρουσία της αντιπροσωπείας όλων των εκλεκτών συναδέλφων από την Αλβανία στη χώρα μας αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την πραγματοποίηση συναντήσεων που γίνονται με τους αρμόδιους αντιπροέδρους της Βουλής αλλά και με την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας, ώστε να προχωρήσουμε με κοινούς βηματισμούς. Το μέλλον των χωρών μας είναι μέσα στο μεγάλο ευρωπαϊκό κάδρο κι εκεί η Βαλκανική καλείται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, θέμα το οποίο θα αναλύσουμε με τον αγαπητό Πρόεδρο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας εδώ στην Ελλάδα και θέλω να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη, φίλο μου κ. Βούτση. Είναι ευχαρίστησή μου που βρίσκομαι εδώ, με μια ευρεία αντιπροσωπεία, η οποία εκπροσωπεί όλο το πολιτικό φάσμα της Αλβανίας. Γνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε τους δύο αρχαιότερους λαούς της περιοχής, οι οποίοι έχουν κοινή ευρωατλαντική αλλά και ευρωπαϊκή, σήμερα, ταυτότητα. Στη βάση αυτών των αξιών είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να συνεργαστούμε στενά για το μέλλον προκειμένου να κάνουμε το χρέος μας προς τις επερχόμενες γενεές, τις γενεές του μέλλοντος».

Ο Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στον Αλβανό ομόλογό του το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων με τον συνοδευτικό τιμητικό πάπυρο.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κυρία Χαρά Καφαντάρη, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας κυρία Μερόπη Τζούφη και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Από αλβανικής πλευράς, στη συνάντηση παρέστησαν η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του αλβανικού Κοινοβουλίου κυρία Arta Dade, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος κ. Edward Shalsi, οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ.κ. Anastas Angjeli και Fatmir Toci, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση κ. Vangjel Tavo, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Gjergji Papa, ο βουλευτής του Ενωτικού Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Vangjel Dule, καθώς και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα κ. Dashnor Dervishi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή