Λάρισα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα έξι Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 38 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ακόμη μελών της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, της αντίστασης και της απείθειας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Λάρισα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εντόπισαν 23χρονο Έλληνα, ο οποίος κινούνταν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε να διαφύγει, προσκρούοντας σε δύο υπηρεσιακά οχήματα, προκαλώντας σ’ αυτά υλικές ζημιές.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν πέντε κιλά κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης στη Λάρισα.

Άμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ακόμη έξι μελών της.

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι την οργάνωση διεύθυνε 31χρονος Έλληνας, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς επίσης σε οικία και χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ.

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση συνελήφθη και ένας 34χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και ένα μαχαίρι. Όπως προέκυψε ο 34χρονος δεν ανήκει στην οργάνωση και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, καθώς και την ταυτοποίηση άλλων άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή