Eπίθεση Τραμπ κατά Ράιαν: Είναι δύσκολο να τα πάω καλά με μηδενική υποστήριξη

Eπίθεση Τραμπ κατά Ράιαν: Είναι δύσκολο να τα πάω καλά με μηδενική υποστήριξη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδικημένος αισθάνεται ο Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς στράφηκε μέσω αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του επίσης Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν και άλλων στελεχών του κόμματος του, επειδή δεν τον στήριξαν.

«Παρότι νίκησα στη δεύτερη τηλεμαχία σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι δύσκολο να τα πάω καλά όταν ο Πολ Ράιαν και οι άλλοι μου προσφέρουν μηδενική υποστήριξη», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο μεγιστάνας κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι προσπαθούν «να νοθεύσουν τις εκλογές» στηρίζοντας την Κλίντον.

Η κρίση στο κόμμα και στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο του 2005 όπου ακούγεται να συνομιλεί με έναν δημοσιογράφο χρησιμοποιώντας εξαιρετικά χυδαία γλώσσα για το γυναικείο φύλο.

Ο Ράιαν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα επικεντρώσει όλες του τις προσπάθειες στις τοπικές εκλογές για την ανάδειξη βουλευτών και γερουσιαστών, ώστε οι Ρεπουμπλικανοί να διατηρήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο και να μην δώσει στη Χίλαρι Κλίντον μια «λευκή επιταγή» για να κυβερνήσει όπως θέλει. Ωστόσο, δεν απέσυρε τη στήριξή του στον Τραμπ.

Η κίνηση αυτή εξόργισε τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο. «Ο πολύ αδύναμος και αναποτελεσματικός ηγέτης μας, ο Πολ Ράιαν, είχε μια κακή συνεδρίαση στην οποία τα μέλη έγιναν έξαλλα με την απιστία του», υποστήριξε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πάντως ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη του υποψηφίου αντιπροέδρου του, του Μάικ Πενς, και του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Ένας άλλος βουλευτής που τον στηρίζει, ο Στιβ Κινγκ από την Αϊόβα, δεν δίστασε να επικρίνει όσους παίρνουν αποστάσεις από τον Τραμπ.

«Είναι λάθος (…) Πόσο ακέραιος είναι κανείς όταν βοηθά τη Χίλαρι Κλίντον να γίνει πρόεδρος;» διερωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Τόσο ο Τραμπ όσο και η Κλίντον απόψε θα μετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Φλόριντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή