Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 14 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε σιιτικό τέμενος

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 14 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε σιιτικό τέμενος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση κατά σιιτικού χώρου λατρείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τέμενος Σάχι.

Ο Σεντίκι διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι 13 άμαχοι και ένας αστυνομικός. Ανάμεσα στους τραυματίες, κατά τον ίδιο, είναι τρεις αστυνομικοί.

Ανασκευάζοντας τις πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα, ο Σεντίκι είπε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μόνον έναν ένοπλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Η επίθεση είχε στόχο πιστούς που είχαν προσέλθει στο θρησκευτικό χώρο ενόψει της γιορτής Ασούρα.

Η αστυνομία της Καμπούλ είχε προειδοποιήσει τους σιίτες να μην κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις, καθώς ανέμενε να υπάρξουν επιθέσεις εναντίον τους.

Ο υποστράτηγος Γκιουλ Νάμπι Αχμαντζάι, επικεφαλής της αστυνομίας στην Καμπούλ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες για σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον σιιτών κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης γιορτής και κάλεσε τους σιίτες να φροντίσουν οι τελετές να γίνουν «εντός κάποιων ορίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή