«Βουτιά» των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

«Βουτιά» των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βουτιά» έκαναν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 σε απώλειες 7% από τις αρχές του έτους. Ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη υποχώρησε χθες κατά 7% και από τον Ιανουάριο έχει παρουσιάσει ετήσια πτώση 22%. Καθώς η Ρωσία δεν ξεκαθάρισε τη θέση που θα τηρήσει σε έκκληση για «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, οι μετοχές των ενεργειακών κολοσσών Total και BP διολίσθησαν 1,5% και 1,9% αντίστοιχα. Παρομοίως, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 50,68 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Brent στα 52,30 δολάρια, με πτώση άνω του 1,3%.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες 1% και 1,2% αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο, με τη μετοχή της κατασκευαστικής Alcoa να υποχωρεί κατά 11%, λόγω των χαμηλότερων του αναμενομένου κερδών το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, η μετοχή της Apple, κατασκευάστριας του iPhone, εκτοξεύθηκε στο υψηλό 10μήνου, έπειτα από την είδηση ότι η ανταγωνίστρια Samsung σταματά την παραγωγή του κινητού Note7 για λόγους ασφαλείας. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,38%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,57% και ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,44%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή