Ισόβια στον πατέρα της μικρής Αννυς

Ισόβια στον πατέρα της μικρής Αννυς

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές ποινές, όπως αναμενόταν, επέβαλε το δικαστήριο στους δράστες της πρωτοφανούς υπόθεσης της τετράχρονης Αννυς από τη Βουλγαρία. Ο βιολογικός πατέρας της τιμωρήθηκε με ισόβια για την αποτρόπαια δολοφονία της και την έξω από τα όρια της λογικής μεταχείριση που επεφύλαξε στο άψυχο κορμάκι της μικρής, ενώ η ίδια βαριά ποινή επιβλήθηκε και στον φίλο του και συνεργό του.

Υστερα από ακροαματική διαδικασία που άφησε άφωνους –με την αγριότητα του εγκλήματος– τους παράγοντες της δίκης, ένορκοι και δικαστές χθες κήρυξαν ομόφωνα ενόχους τους δύο δράστες της δολοφονίας της μικρής και του τεμαχισμού της, ενώ μικρότερες ποινές επιβλήθηκαν στη μητέρα της. Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Σάββα Μπακαρτζίεφ για τον φόνο του παιδιού του και συμπληρωματικές ποινές τριών ετών και έξι μηνών για άλλα αδικήματα. Ισόβια επιβλήθηκαν και στον συνεργό του Νικολάι Αχμέντοφ, που μετείχε ενεργά στην αποτρόπαιη δολοφονία, ενώ το δικαστήριο τον τιμώρησε για μικρότερα αδικήματα σε επιπλέον ποινή φυλάκισης τριών ετών. Και στους δύο επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, λόγω της ιδιαίτερης απαξίας της εγκληματικής τους πράξης, ενώ αποφασίστηκε μετά την έκτιση της ποινής τους να απελαθούν από τη χώρα.

Ποινή στη μητέρα

Το δικαστήριο επέβαλε στη μητέρα ποινή έξι ετών κάθειρξης και την άφησε ελεύθερη, καθώς αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή της, κάτι που δεν ίσχυσε για τους δύο πρωταγωνιστές του εγκλήματος. Η ποινή για τη μητέρα της Αννυς είναι η μικρότερη δυνατή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και ελήφθη κατά πλειοψηφία – δύο δικαστές και ένας ένορκος ψήφισαν ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων.

Τέλος, ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για ψευδορκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή