Θεοδωράκης: Συνταγματικό πραξικόπημα

Θεοδωράκης: Συνταγματικό πραξικόπημα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνταγματικό πραξικόπημα» χαρακτήρισε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για να αυξήσει τα ηλικιακά όρια παραμονής στη Δικαιοσύνη των ανωτάτων λειτουργών της, θέμα που έγινε γνωστό αιφνιδίως χθες ότι εξετάζει με θετικό τρόπο ο κ. Τσίπρας, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

«Τελικά φαίνεται ότι η επιχειρούμενη συναλλαγή της κυβέρνησης με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, εκτός από οικονομικά, προέβλεπε και άλλου είδους ανταλλάγματα», κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης και, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ρητή συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 88) για υποχρεωτική αποχώρηση των δικαστών μετά τη συμπλήρωσή του 67ου έτους», αναρωτήθηκε ρητορικά αν «προέκυψε τυχαία η συζήτηση όταν η κυρία Θάνου πρέπει να αποχωρήσει λόγω ηλικίας σε κάποιους μήνες. Αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα είναι συνταγματικό πραξικόπημα και όσο αδίστακτοι κι αν είναι ας ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει», τόνισε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε (ΣΚΑΪ), ο επικεφαλής του Ποταμιού ενέμεινε μέχρι κεραίας και στις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή για «ένα μηχανισμό τρολς και ανώνυμων μπλόγκερ που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», προκειμένου να αποδομεί τους αντιπάλους του. Κάλεσε δε δημοσίως την κ. Γεροβασίλη, αντί να προσπαθεί να πουλήσει μελοδραματισμό για τον θάνατο ενός μπλόγκερ που κατεξοχήν έβαλε κατά του Ποταμιού, να μιλήσει «για τους μισθοφόρους της λάσπης που τουιτάρουν με ψευδώνυμα από τα υπουργικά υπόγεια», καταγγέλλοντας ευθέως την κυβέρνηση ότι έχει στήσει παρακρατικό μηχανισμό. «Τρία χρόνια τώρα το παρακράτος προσπαθεί να επιβάλει τους νόμους του στο Διαδίκτυο και στην ενημέρωση. Στοχοποιεί όποιον δεν γουστάρει, όποιον διαφωνεί, όποιον διαφέρει. Κάνει bullying ακόμη και σε σκιτσογράφους όταν τα σκίτσα τους δεν τους αρέσουν! Ε, λοιπόν εμείς δεν τους φοβόμαστε και θα τους ξεσκεπάζουμε. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Την τακτική του Ποταμιού για ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και ένα ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Θεοδωράκης και θα αποτελέσει προφανώς μια επόμενη ερώτησή του στη Βουλή. Μίλησε για κάποιους εργολάβους που προεκλογικά βοηθούν τα κόμματα με «μαύρο χρήμα» προσβλέποντας σε άλλα κέρδη και αναρωτήθηκε πού άραγε βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ χρήματα για να κάνει αφισοκολλήσεις σε τρεις εκλογές αναμετρήσεις που κόστισαν συνολικά περί το 1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή