Καμμένος: Καταστροφική η σύγκρουση με την Εκκλησία

Καμμένος: Καταστροφική η σύγκρουση με την Εκκλησία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα είχε αποσύρει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση αν δεν βρισκόταν συναινετική λύση στη διαφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος (σε συνέντευξή του στον Αnt1) με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας μάλιστα ότι μια σύγκρουση με την Εκκλησία θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν ο κ. Ιερώνυμος του ζητούσε να ρίξει την κυβέρνηση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε ότι αν η κυβέρνηση επέμενε για το θέμα των Θρησκευτικών και άλλαζε τα πάντα με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, «δεν θα στήριζα την κυβέρνηση και αυτό το είπα ευθέως μπροστά στον πρωθυπουργό και στον Αρχιεπίσκοπο».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της στάσης που τήρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θύμισε ότι το θέμα της σύνδεσης της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό βρίσκεται στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ.

Τα ειδικά μισθολόγια

Στην ίδια συνέντευξη δεσμεύθηκε ότι δεν θα μειώσει «ούτε ένα ευρώ» τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων και των σωμάτων ασφαλείας και υποστήριξε ότι αν είχε καταπολεμηθεί η διαφθορά, «θα είχε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας», καθώς, όπως είπε, «είμαστε για πρώτη φορά στη διαδικασία να αρχίσουμε να εισπράττουμε από ζημιές που προξένησαν υποθέσεις δωροδοκίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή