Δεν βλέπει ανάκαμψη το 81% των πολιτών

Δεν βλέπει ανάκαμψη το 81% των πολιτών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι το 81% των πολιτών, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» που διενεργεί η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν σημειωθεί διαχρονικά. Μόλις το 9% διατηρεί αισιόδοξη στάση, ενώ το 10% επέλεξε να μην απαντήσει.

Ακόμη υψηλότερο, 83%, είναι το ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα που δήλωσαν απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών.

Η επίδοση αυτή είναι χαμηλότερη κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα. Το 10% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξο, ενώ 7% επέλεξε να μην απαντήσει.

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με την επίπτωση των ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια έσοδα. Το 48% εκτιμά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στα δημόσια έσοδα και μόλις το 22% απάντησε θετικά. Το 30% επέλεξε να μην απαντήσει.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θεωρούν ότι πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής ή η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Οι απαντήσεις ήταν απολύτως μοιρασμένες, σημειώνοντας ποσοστό 41% και στις δύο περιπτώσεις, ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 18%.

Το ειδικό ερώτημα στην έρευνα αφορούσε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τα οποία θα παρέχουν αναγνωρισμένα πτυχία, ισότιμα με αυτά των δημοσίων. Το 49% τάσσεται υπέρ της ίδρυσής τους, ενώ κατά τάσσεται το 35%. Το 16% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή