Πρεμιέρα Ολυμπιακού στη Μαδρίτη

Πρεμιέρα Ολυμπιακού στη Μαδρίτη

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ιδιαίτερα αυτή που θα κάνει σήμερα (22.00) ο Ολυμπιακός, στο «Barclaycard Center» της Μαδρίτης, απέναντι στη Ρεάλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας έχει τον υψηλότερο δυνατό βαθμό δυσκολίας, σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα που έχουν δείξει οι γηπεδούχοι σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει καταστρώσει το πλάνο του για την αντιμετώπιση των Μαδριλένων, όπως τόνισε ο προπονητής του Γιάννης Σφαιρόπουλος, και η συγκέντρωση στην πιστή εφαρμογή των σχεδίων του θα είναι το «κλειδί» του αγώνα.

«Η Ρεάλ είναι επιθετική ομάδα, σκοράρει εύκολα στο ανοιχτό γήπεδο, έχει πολλούς τρόπους να επιτεθεί. Με αντιπάλους υψηλής δυναμικότητας, όλα αρχίζουν από την άμυνα για τους φιλοξενούμενους», είπε ο Σφαιρόπουλος, ο οποίος συμπεριέλαβε τον Πάτρικ Γιανγκ στην αποστολή, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα της ίωσης, αλλά σήμερα θα αποφασίσει οριστικά αν ο Αμερικάνος σέντερ θα έχει θέση και στην «ερυθρόλευκη» 12άδα. Αν ο Γιανγκ αγωνισθεί, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η «μονομαχία» με τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού (πέρυσι) και νυν της Ρεάλ Οθελο Χάντερ.

Η Ρεάλ αναμένεται να είναι πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό, επειδή έχει παίξει δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα στο Κύπελλο, ενώ πρόσφατα νίκησαν τους Οκλαχόμα Θάντερ ύστερα από δύο παρατάσεις σε φιλικό αγώνα. Η «βασίλισσα» έχει τρία κοινά στοιχεία με τον περυσινό πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς έχει διατηρήσει τον «κορμό» οκτώ παικτών, τον ίδιο προπονητή και έχει τον ίδιο στόχο επιστροφής στο φάιναλ φορ.

«Σ’ αυτή την περίοδο, θα κερδίσει όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη και όχι αυτή που θα παίξει καλύτερα», υπογράμμισε ο Κώστας Παπανικολάου.

• Τον ρόλο του Τζέιμς, κυρίως στα επιθετικά καθήκοντά του, αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς στον Παναθηναϊκό, ενόψει του πρώτου αγώνα της νέας Ευρωλίγκας, με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, και έως ότου βρεθεί ο προσωρινός αντικαταστάτης του Αμερικανού, που αυτοτραυματίστηκε στο χέρι. Οι «πράσινοι» θα ασκήσουν το δικαίωμα αλλαγής του Τζέιμς στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιθανότατα με τον Φελντέιν, που είχε μείνει (μαζί με τον Νίκολς), λόγω της χρησιμοποίησης τεσσάρων Αμερικανών στον πρώτο γύρο.

Οι Αμερικανοί Αλεξ Ρένφρο (διαθέτει βοσνιακό διαβατήριο) και Ντάριους Ουάσιγκτον (έχει διαβατήριο της ΠΓΔΜ) έχουν ξεχωρίσει στην αναζήτηση του τεχνικού επιτελείου.

• Ο ΕΣΑΚΕ και η εταιρεία «Stoiximan.gr» ανακοίνωσαν την υπογραφή της διετούς συμφωνίας τους για τη χορηγία του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, η οποία θα αποφέρει, συνολικά, έσοδα 2,2 εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν στις 10 εκ των 14 ομάδων. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ για τη διαφήμιση της φανέλας τους και θα πάρουν πολύ μικρότερο ποσοστό από την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος, λόγω της διαφήμισης που θα τοποθετούν μόνο στο κέντρο των γηπέδων τους.

• Οι αλλαγές παικτών από τις ομάδες της Α1 κατηγορίας συνεχίζονται, παρά την έναρξη του πρωταθλήματος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ μετά την ΑΕΚ, που έχει τις συνεχείς αντικαταστάσεις ως προσφιλή μέθοδό της (Φάλκερ αντί Οουενς), ο Απόλλων Πατρών συμφώνησε με τον Αμερικανό πλέι μέικερ Αντονι Χίκεϊ, που θα διαδεχθεί τον Κρις Τζόουνς.

Στον ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανή η αντικατάσταση των Αμερικανών Τζόρνταν Σάιμπερτ και Μπράντον Τέιλορ και εξετάζεται η περίπτωση του Μαρκ Κάρτερπου, που είναι ελεύθερος και έχει παίξει στην ίδια ομάδα. Υποψήφιος για τον Προμηθέα Πατρών είναι ο Σέρβος Μιλένκο Τέπιτς μετά την άρνηση του Ισπανού Βίκτορ Σάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή