Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν», η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός Μισέλ Ουίλιαμς (φωτ.) καλείται να υποδυθεί την Τζάνις Τζόπλιν στη νέα, βιογραφική ταινία του σκηνοθέτη Σον Ντέρκιν. Το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο της αδελφής της Τζάνις, Λόρα Τζόπλιν, που παρακολουθεί τη ζωή της πρόωρα χαμένης τραγουδίστριας –από τα πρώτα της βήματα στη σκηνή μέχρι τα χρόνια της δόξας και των καταχρήσεων– μέσα από τις επιστολές της και τιτλοφορείται «Με αγάπη, Τζάνις». Η Ουίλιαμς έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Dawson’s Creek» και αργότερα για την ερμηνεία της στην ταινία «Βrokeback Mountain».

(…) «Πού είναι η επανάσταση;» αναρωτιούνται οι Depeche Mode στο επερχόμενο, 14ο, άλμπουμ τους, το οποίο παρουσίασαν για πρώτη φορά σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και τη Σάντα Μπάρμπαρα και αποτελεί την πρώτη συνεργασία της μπάντας με τον Τζέιμς Φορντ, παραγωγό των Αrctic Monkeys και Florence and the Machine. «Μας βοήθησε να κάνουμε κάτι που θεωρούμε πως είναι ένας δίσκος με καταπληκτικό ήχο», δήλωσε ο φρόντμαν του συγκροτήματος, Ντέιβ Γκάχαν. «Δουλεύουμε ώστε το άλμπουμ να είναι έτοιμο στις αρχές της άνοιξης», πρόσθεσε.

(…) Μια «αντισυμβατική» εκδοχή του «Αλαντίν» με πραγματικούς ηθοποιούς ενδέχεται να σκηνοθετήσει ο Γκάι Ρίτσι, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ντίσνεϊ, σύμφωνα με το περιοδικό Hollywood Reporter. Το φιλμ θα διατηρήσει τη μουσική της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, όμως η αφήγηση δεν θα είναι γραμμική, όπως συμβαίνει συχνά στις δουλειές του Ρίτσι.

(…) Στον Αλέξανδρο Ισαρη για το βιβλίο «Εξι Ευρωπαίοι ποιητές» (εκδ. Gutenberg) απονεμήθηκε χθες το βραβείο μεταφρασμένης ποίησης «Αρης Αλεξάνδρου». Το βιβλίο περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα ποιήματα έξι Ευρωπαίων ποιητών που σημάδεψαν την ιστορία της Ευρώπης και σημαδεύτηκαν από αυτή: Ρίλκε, Τρακλ και Μπέρνχαρντ, Γκότφριντ Μπεν, Αρσένι Ταρκόφσκι και Ιβάν Γκολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή