Θετική η ΕΣΕΕ επί της αρχής του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Θετική η ΕΣΕΕ επί της αρχής του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική στάση υιοθέτησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επί της αρχής του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, καθώς προτείνει μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην αγορά.

Η ΕΣΕΕ κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και άλλες διατάξεις». 

Με αυτό, η Συνομοσπονδία δηλώνει τη συμφωνία της επί της αρχής με το σχέδιο νόμου και ειδικότερα συμφωνεί ότι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία είναι ένας τομέας ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί στην χώρα μας και έχει προοπτική μπροστά της, αποφέροντας διπλή χρησιμότητα στον πληγέντα από την κρίση ελληνικό λαό, πλην όμως αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε ένα σαφές πλαίσιο καλής και σταθερής λειτουργίας, με κανόνες οι οποίοι θα γίνονται σεβαστοί από τους συμμετέχοντες και θα λαμβάνουν υπόψη τις λοιπές συνισταμένες της αγοράς και της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να κρατήσει τους νέους άνεργους με υψηλά προσόντα, αλλά και να φέρει πίσω τα καλύτερα μυαλά της, ώστε να σταματήσει το εκτεταμένο φαινόμενο της μετανάστευσης 190.000 επαγγελματιών στο εξωτερικό, εκ των οποίων τα 3/4 είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και από το «brain drain» να προσπαθήσουμε να περάσουμε στο «brain gain».

Η ΕΣΕΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «αν και ο σκοπός του νόμου είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος που διευκολύνει την συμμετοχή όσων πολιτών το επιθυμούν σε παραγωγικές δραστηριότητες» ωστόσο, δεν ορίζεται επαρκώς και σταθερά, ποιό είναι το ευνοϊκό περιβάλλον, τι φύσης είναι οι παρεπόμενες «οικονομικές δραστηριότητες» και ποια είναι η έννοια και τα χαρακτηριστικά του συμμετέχοντος «πολίτη». 

Οι ασαφείς προσδιορισμοί, έτσι όπως εντοπίζονται στο σχετικό άρθρο, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλές ασταθείς ερμηνείες του νόμου, οι οποίες, με την σειρά τους, προκαλούν ανασφάλεια του περιεχομένου του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή