Ζαν-Μαρκ Ερό: Κατά της επιβολής κυρώσεων σε Ρωσία- Ιράν για τη Συρία

Ζαν-Μαρκ Ερό: Κατά της επιβολής κυρώσεων σε Ρωσία- Ιράν για τη Συρία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε από τη Ρώμη ότι δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής άμεσων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και του Ιράν, χωρών που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, το οποίο κατηγορείται για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

«Η προτεραιότητα δεν είναι να εισέλθουμε ξανά σε έναν κύκλο (επιβολής) κυρώσεων για τις κυρώσεις», είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, και της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Συρία «αφόρητη» και «δραματική», ο Ερό επισήμανε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή κρίση και ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αποτελεί την «μοναδική έξοδο» από τον πόλεμο που διαρκεί πέντε χρόνια.

Είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί ξανά σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, και «δεν θα κουραστούμε να το λέμε, να πείσουμε τη Ρωσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είχαμε ποντάρει στην πιθανότητα η Ρωσία να ασκήσει θετική επιρροή» στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά «οφείλουμε να καταγράψουμε πως αυτό δεν συνέβη», επισήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιταλίας.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι στάθηκε στην πρόθεση του προέδρου της Συρίας να «καταστρέψει» ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Χαλεπιού για να ανακτήσει τον έλεγχό του, πράγμα το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Αυτό που κρίνεται είναι «η ηθική μας αξιοπιστία, πρέπει να τερματίσουμε τους θανάτους, όχι μόνο στο Χαλέπι, αλλά σε ολόκληρη τη συριακή επικράτεια», δήλωσε από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή