Βαριά ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη

Βαριά ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικόνα που είχε αρκετές ομοιότητες με τις αδυναμίες της περσινής ομάδας του, πρωτίστως στις θέσεις των ξένων παικτών, παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 85-63 από την Ρεάλ, στην Μαδρίτη.

Οι γηπεδούχοι δεν διεκδικούν δάφνες για την απόδοση τους, αλλά απέναντι τους, οι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κέρδισαν ενέργεια από τους δυο νεοαποκτηθέντες, Γκρίν και Μπιρτς, ενώ ο Πάτρικ Γιάνγκ δεν θυμίζει τον θηριώδη σέντερ, μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του, πριν απ’ έναν χρόνο.

Η διαφορά των 18 πόντων αδικεί την προσπάθεια που κατέβαλαν οι γνώριμοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, Σπανούλης, Πρίντεζης, Λοτζέσκι και οι οποίοι,  ήταν ανέφικτο να ακολουθήσουν σε ταχύτητα την Ρεάλ, χωρίς να υπάρχει βοήθεια από τους ξένους παίκτες.

Η ανετοιμότητα του Γιάνγκ και οι μετρημένες καλές προσπάθειες του Μπέρτς στην θέση του σέντερ, αφαίρεσαν από τον Ολυμπιακό, την δυνατότητα να απειλήσει κάτω από το καλάθι, ενώ τα λάθη που έγιναν στην 4η περίοδο, έδειξαν ότι η ομοιογένεια είναι ακόμα ζητούμενο, παρά την διατήρηση του “κορμού” της περσινής ομάδας. 

Οι 15 πόντοι του Σέρχιο Γιούλ σε διάστημα 13 λεπτών, έδωσαν στην Ρεάλ την απαραίτητη ώθηση για το σταθερό προβάδισμα του σκορ, σ’ όλη την διάρκεια του α’ ημιχρόνου (42-40), αλλά ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους Μαδριλένους να αυξήσουν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Τέσσερις φορές, οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν μέχρι τους τρεις πόντους, παρά την ελάχιστη βοήθεια που έδωσαν οι νεοαποκτηθέντες Γκρίν και Μπέρτς, καθώς και ο Γιάνγκ που επέστρεψε, ύστερα από την 9μηνη απουσία του, αλλά έδειξε- όπως στα φιλικά παιχνίδια-ότι δεν εμπιστεύεται το εγχειρισμένο πόδι του. Ο χρόνος, όμως, δεν κυλούσε υπέρ των βασικών παικτών του Ολυμπιακού, καθώς η κόπωση άρχισε να “θολώνει” την σκέψη τους και σωματικά, ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα άντεχαν.

Μέχρι το 26’, ο Ολυμπιακός κοιτούσε…κατάματα την Ρεάλ και προσπέρασε στο σκορ με 49-51, αλλά η συνέχεια μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν πολύ διαφορετική.

Η Ρεάλ “απάντησε” με σερί 9-0 και προηγήθηκε ξανά με 58-51, ανακτώντας τα ηνία του αγώνα και ο Ολυμπιακός άρχισε την τελευταία περίοδο, από το μείον εννέα (62-53).

Η επιθετική αντίδραση του Λοτζέσκι, αναπτέρωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση της νίκης, μείωσε μέχρι τους 7 πόντους (67-60 στο 32’), αν και η Ρεάλ διέθετε την εμπειρία και δεν απειλήθηκε περαιτέρω.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ράντολφ 7, Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 7 (1), Ντόντσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10 (2), Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή