5,5 εκατ. για προώθηση των ελληνικών κρασιών

5,5 εκατ. για προώθηση των ελληνικών κρασιών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικό ποσό 5,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί το 2017 για την προώθηση των ελληνικών ποιοτικών κρασιών κυρίως σε τρίτες χώρες με απώτερο στόχο, βεβαίως, την αύξηση των εξαγωγών. Οι κύριες αγορές–στόχοι είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κορέα και η Ιαπωνία.

Οι δράσεις, οι οποίες γίνονται με τη συνεργασία της Enterprise Greece και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ξεκινούν από τον φετινό Νοέμβριο με τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Vinexpo, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε ένα wine bar 50 ελληνικές ετικέτες και θα οργανωθούν 2 θεματικά master class με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Επίσης, στην Ιαπωνία και την Κορέα θα γίνουν στοχευμένες δράσεις και δυναμικές ενέργειες για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού με βασική επιδίωξη την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς του και κατ’ επέκταση την καθιέρωσή του στις συγκεκριμένες χώρες. Στις αγορές της Κίνας, της Αμερικής και του Καναδά το πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις δράσεις και τις ενέργειες του προγράμματος της ΕΔΟΑO. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Εχοντας ως εφόδιο τη μέχρι τώρα εμπειρία και την άριστη συνεργασία με τον κλάδο, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια με συστηματική διεθνή παρουσία με στόχο την καθιέρωση του ελληνικού κρασιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στην εθνική συμμετοχή που θα υπάρξει στη διεθνή έκθεση Prowein και στις παράλληλες ενέργειες που θα διοργανωθούν στη Γερμανία πριν και μετά την έκθεση για την υποστήριξη των Ελλήνων οινοποιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή