Νέες καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση από τον Ντόναλντ Τραμπ

Νέες καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση από τον Ντόναλντ Τραμπ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών από τον Ντόναλντ Τραμπ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, μία από τις γυναίκες, η Τζέσικα Λιντς, υποστήριξε ότι στη διάρκεια πτήσης πριν από τρεις δεκαετίες ο Τραμπ είχε αρπάξει το στήθος της και είχε προσπαθήσει να βάλει το χέρι του κάτω από τη φούστα της. «Ηταν σαν ένα χταπόδι» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «The New York Times».

Την ίδια ώρα μια άλλη γυναίκα, η Ρέισελ Κρουκς, περιέγραψε στην εφημερίδα πως ο Τραμπ «τη φίλησε στο στόμα» το 2005, έξω από ασανσέρ στον ιδιόκτητο πύργο του στο Μανχάταν, όπου η ίδια εργαζόταν στη ρεσεψιόν μεσιτικής εταιρίας.

Αλλά και η τοπική εφημερίδα στη Φλόριντα «The Palm Beach Post» επικαλείται τις δηλώσεις της Μίντι Μακ Γκιλιβράϊ, 36 ετών, σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ την είχε παρενοχλήσει πριν από 13 χρόνια.

Ατομα από την προεκλογική του εκστρατεία χαρακτήρισαν τις καταγγελίες ως «προϊόν φαντασίας», ωστόσο πολιτικοί αναλυτές συγκλίνουν ότι η δημοσιοποίηση και αυτών των καταγγελιών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και ενώ ο γόνιμος πολιτικός χρόνος λιγοστεύει αισθητά μέχρι τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις δύο παραπάνω καταγγελίες, ενώ υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου δήλωσε στο Reuters ότι ο Τραμπ προετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας.

«Όλο το δημοσίευμα είναι μυθιστόρημα, ενώ είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, υψηλόβαθμος σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Η αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον

Εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε «ανησυχητικές» τις νέες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική παρενόχληση των δύο γυναικών.

Η αντίδραση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον έρχεται μετά τη δημόσια διαβεβαίωση που έδωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων το βράδυ της Κυριακής. Στη διάρκεια ανταλλαγής φραστικών επιθέσεων, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδηλώσει τη συμπεριφορά για την οποία μιλούσε υπερήφανα στο βίντεο που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας τους διαλόγους «ιδιωτική συνομιλία αποδυτηρίων».

«Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο ίδιος είπε ψέματα δημοσίως κι ότι η απεχθής συμπεριφορά που περιέγραφε στο βίντεο, δεν είναι μόνο λόγια», τόνισε η Τζένιφερ Παλμιέρι εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, η εφημερίδα «The New York Times» που δημοσίευσε τις καταγγελίες των δύο γυναικών, έγραψε ότι ο ισχυρισμός του Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο δεν έχει κάνει όσα περιέγραφε στο βίντεο της Παρασκευής, είχε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της μιας γυναίκας να μιλήσει για την περιπέτειά της.

Στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας διευκρινίζεται ότι οι δύο γυναίκες δεν ανέφεραν τα επεισόδια σεξουαλικής παρενόχλησης στις αρχές, αλλά τα είχαν συζητήσει με φίλους και μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στο ρεπορτάζ.

Επίσης, η εφημερίδα γνωστοποίησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια τηλεφωνήματος που έκανε στα γραφεία της εφημερίδας και με άγριες διαθέσεις αρνήθηκε τα περιστατικά που περιγράφονται στο δημοσίευμα, ενώ απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση. «Υποστηρίζουμε το δημοσίευμά μας το οποίο κινείται ξεκάθαρα στο πεδίο της δημοσιογραφίας για τη δημόσια ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εφημερίδας «The New York Times».

Οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο από το 2005, στο οποίο ακούγεται ο Τραμπ να μιλά με σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες, αλλά και να περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή