Ευγνωμοσύνη Γερμανίας στους Σύρους

Ευγνωμοσύνη Γερμανίας στους Σύρους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BΕΡΟΛΙΝΟ. Την ευγνωμοσύνη του προς τους τρεις πρόσφυγες που απέτρεψαν την εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας στη Γερμανία, αιχμαλωτίζοντας τον επίδοξο τρομοκράτη, εξέφρασε χθες ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Παράλληλα, η συντηρητική εφημερίδα Bild ζήτησε να τους χορηγηθεί γερμανική υπηκοότητα, όπως έγινε στη Γαλλία, όπου ο μετανάστης χωρίς χαρτιά από το Μάλι Λασανά Μπατιλί πήρε τη γαλλική υπηκοότητα μετά τη σωτήρια παρέμβασή του στη διάρκεια της τζιχαντιστικής επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο όπου εργαζόταν, τον Ιανουάριο του 2015. «Οι νεαροί αξίζει να τιμηθούν με το Παράσημο της Τιμής», δήλωσε χθες ο υπεύθυνος Αμυνας των Σοσιαλδημοκρατών Γιοχάνες Καρς. «Αυτό που έκαναν ήταν δείγμα μεγάλου σεβασμού προς τη χώρα που τους φιλοξενεί».

Την Κυριακή, οι τρεις Σύροι είχαν πάρει στο διαμέρισμά τους στη Λειψία συμπατριώτη τους, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για φιλοξενία μέσω δικτύου αλληλοβοήθειας Σύρων προσφύγων. Εν συνεχεία, διάβασαν στο Facebook την έκκληση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 22χρονου Τζαμπέρ αλ Μπακρ, ο οποίος είχε διαφύγει την προηγούμενη ημέρα από διαμέρισμα στο Κέμνιτς, αφήνοντας πίσω εκρηκτικά και γιλέκο καμικάζι.

«Προσπάθησε να μας δωροδοκήσει, αλλά του είπαμε ότι όσα και να μας δώσει δεν θα τον αφήσουμε», είπε ένας από τους τρεις στο δίκτυο RTL. Ο άνδρας μιλούσε με πλάτη στον φακό, προκειμένου να μη μετατραπεί σε στόχο των ομοϊδεατών του Αλ Μπακρ. «Πήραμε ένα καλώδιο και τον δέσαμε μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ημουν έξαλλος μαζί του, δεν μπορούσα να δεχθώ τέτοιο πράγμα, ιδίως εδώ στη Γερμανία, τη χώρα που άνοιξε τις πόρτες και μας δέχθηκε», συμπλήρωσε ο άνδρας.

«Oταν άνθρωποι που ζουν εδώ στηρίζουν τις Αρχές παραγνωρίζοντας τους κινδύνους, η συμπεριφορά τους αξίζει έπαινο και αναγνώριση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ. Στην εφημερίδα Die Zeit, η αρθρογράφος Αντρέα Μπάκχαους σημείωσε ότι η συμπεριφορά των τριών δεν πρέπει να γιορτάζεται ως εξαίρεση. «Οι περισσότεροι νεοαφιχθέντες θέλουν να ζήσουν ειρηνικά, όπως κι εμείς. Αυτό δεν είναι έκπληξη, είναι αυτονόητο», σημείωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή