Αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ – απόσυρση του νόμου Παππά απαιτεί η Ν.Δ.

Αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ – απόσυρση του νόμου Παππά απαιτεί η Ν.Δ.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ύψη έχει ανέβει το θερμόμετρο με αφορμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο μετά και την απάντηση κύκλων της ΝΔ στις πληροφορίες περί πρόθεσης του κ. Βούτση να καταθέσει σχετική πρόταση.

Οπως έγινε νωρίτερα σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής, ο κ. Νίκος Βούτσης αναμένεται να παρουσιάσει νέα πρόταση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συναινέσει άμεσα για το επόμενο βήμα και τη συγκρότηση ΕΣΡ και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διάσκεψη του ΣτΕ που θα κρίνει τη διαγωνιστική διαδικασία.

Η πρόταση θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα Τετάρτη ή Πέμπτη, στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Κυβερνητικοί κύκλοι είχαν καταστήσει σαφές ότι προσβλέπουν στην άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να είναι εκείνο που θα διενεργήσει τον διαγωνισμό για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες.

Λίγο αργότερα ήρθε η αντίδραση από την ΝΔ καθώς πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν πως: «Η ΝΔ θα δείξει διάθεση συζήτησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μόνον εφόσον η κυβέρνηση αποσύρει τον νόμο Παππά».  

«Αδιανόητη», «εξόφθαλμα αντιθεσμική» και «απροκάλυπτη», χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, την παραπάνω στάση της ΝΔ, ενώ τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει σήμερα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.

«Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ», αναφέρει ο κος. Παππάς στην ανακοίνωσή του. «Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας. Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενες πρωτοβουλίες του προέδρου κατέληξαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να είναι τελικά εκείνη που διενήργησε τον διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή