Οι τρομακτικοί κλόουν «έφθασαν» και στην Ευρώπη

Οι τρομακτικοί κλόουν «έφθασαν» και στην Ευρώπη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την έντονη ανησυχία κατοίκων έχουν προκαλέσει οι εμφανίσεις τρομακτικών κλόουν σε τουλάχιστον 12 αμερικανικές πολιτείες, αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ενόψει της ιδιότυπης γιορτής Χάλοουιν στις 31 Οκτωβρίου, η οποία παραδοσιακά ταυτίζεται με ιστορίες τρόμου, μεταφυσικές δοξασίες και αιμοσταγή μασκαρέματα.

Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχει γίνει τάση στις ΗΠΑ, όπου άτομα ντυμένα κλόουν, φορώντας μάσκες με έντονα –τρομακτικά– χαρακτηριστικά, τρομάζουν πολίτες, εμφανιζόμενοι τη νύχτα να βγαίνουν μέσα από δάση, να περπατούν σε σκοτεινούς δρόμους ή ακόμη και να οδηγούν κάποιοι από αυτούς κρατώντας μαχαίρια.

Τέτοια περιστατικά έχουν αναφερθεί σε κάθε σημείο των ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια και τη Μινεσότα μέχρι τη Νότια Καρολίνα, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη. Την υπόθεση σχολίασε ακόμη και ο Λευκός Οίκος, με τον εκπρόσωπο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Ερνεστ να λέει: «Αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο ή κάποιον που κινείται απειλητικά, ό,τι κοστούμι και να φοράει, ειδοποιείστε αμέσως την αστυνομία». Ο διάσημος συγγραφέας Στίβεν Κινγκ, το βιβλίο του οποίου με τίτλο «It» διηγείται την ιστορία μικρής πόλης αντιμέτωπης με μια υπερφυσική δύναμη, ικανή να εμφανίζεται με τη μορφή κλόουν, ενεπλάκη αυτή την εβδομάδα στην υπόθεση γράφοντας στο Twitter: «Λοιπόν, φίλοι, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτή την “κλόουν-υστερία”. Οι περισσότεροι κλόουν είναι καλοί, δίνουν χαρά στα παιδιά και κάνουν τον κόσμο να γελάει».

Το ανησυχητικό φαινόμενο έκανε, όμως, την εμφάνισή του και στην Ολλανδία, μετά τον εντοπισμό δύο ατόμων, οι οποίοι φορούσαν μάσκες κλόουν και κρατούσαν όπλα.

Μία τέτοια εμφάνιση καταγράφηκε τη Δευτέρα στην πόλη Ος στα νότια της χώρας, όπου ο μασκαρεμένος σε τρομακτικό κλόουν άνδρας έφερε μαζί του μαχαίρι και σφυρί. Την Τρίτη, κάτοικοι της κωμόπολης Αλμερε, κοντά στο Αμστερνταμ, ανέφεραν ότι είδαν κλόουν που κρατούσε μαχαίρι.

Η αστυνομία του Ος έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στη σελίδα της του Facebook: «Αγαπητέ φονικέ κλόουν του Ος, είναι προφανές ότι θεωρείς διασκεδαστικό ή ευχάριστο να κατατρομοκρατείς τους πολίτες. Αυτό, όμως, που πιθανώς να μη γνωρίζεις είναι ότι το να κάνεις έτσι τον παλιάτσο αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη και ότι αντιμετωπίζουμε το περιστατικό με μεγάλη σοβαρότητα».

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράπλευρη απώλεια

Τα κρούσματα αυτά είχαν, όμως, και μία απρόβλεπτη συνέπεια, περιορίζοντας σημαντικά τις εμφανίσεις της δημοφιλούς μασκότ της αλυσίδας εστιατορίων γρήγορου φαγητού McDonald’s, του κλόουν Ρόναλντ Μακντόναλντ. Η εταιρεία McDonald’s Corp. ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι θα περιορίσει τις εμφανίσεις του κλόουν-μασκότ για το προσεχές διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή