ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόσουπα με κριθαράκι και λεμόνι

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σούπες, Πουλερικά, Ζυμαρικά / Ρύζι, Τυριά, Συνταγές

Προετοιμασία: 10΄,  Μαγείρεμα: 45΄ - 50΄

Υλικά (για 4 - 6 άτομα)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοκκινόφλουδο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη και σπασμένη
  • 4 φιλέτα (περίπου 700 γρ.) από στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
  • 200 γρ. κριθαράκι ψιλό
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 150 γρ. παλαιωμένο ανθότυρο ή πικάντικη γραβιέρα ή παρμεζάνα, σε λεπτές φέτες, σαν «φλούδες»


Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό και βάζουμε τα φιλέτα (δεν χρειάζεται να τα σοτάρουμε), το ζωμό και 1 λίτρο ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και το μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία, μέχρι να μαλακώσει.

Στο μεταξύ, μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, κομματιάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τα χέρια μας. Ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, καθώς και το μαϊντανό.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μοιράζουμε σε πιάτα και σε κάθε μερίδα βάζουμε από 2 - 3 «φλούδες» τυριού.

Τι πίνουμε Ενα λευκό αρωματικό κρασί. Ενα Μοσχοφίλερο, μια Μαντινεία.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ