Χριστοδουλάκης: «Δεν υφίσταται θέμα συμμετοχής μου στην επιτροπή για το χρέος»

Χριστοδουλάκης: «Δεν υφίσταται θέμα συμμετοχής μου στην επιτροπή για το χρέος»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέψευσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης τα σενάρια περί συμμετοχής του και μάλιστα ως επικεφαλής, στην Επιτροπή για το χρέος. Ο πρώην υπουργός μιλώντας στα ραδιόφωνο του Βήματος και σχολιάζοντας την εν λόγω πληροφορία είπε πως «είναι ένα σήριαλ το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται». H κυβερνητική εκπρόσωπος ωστόσο, κ. Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real είχε αντίθετη άποψη, καθώς για το συγκεκριμένο ζήτημα σχολίασε πως είναι πιθανό : «Έχω και εγώ και την πληροφορία ότι μάλλον θα είναι έτσι, αλλά δεν είμαι πολύ βέβαιη, πιθανότατα».

'Οσον αφορά την ουσία του χρέους και το πως αυτό θα εξελιχθεί ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει βελούδινα, χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους.

Αναλυτικά:

«Δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές. Εάν τώρα υπάρχει ένας στόχος να διαγραφεί χρέος, αμφιβάλλω αν μπορεί η χώρα μας να το πετύχει βελούδινα, δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους. Θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της χώρας, διαφορετικά εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα, εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους. Το ΔΝΤ, είναι ένας σπουδαίος οργανισμός και η συμμετοχή του είναι πολύτιμη. Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετά συχνά είναι και αποτυχημένες»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή