Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – Ν.Δ. για ΕΣΡ και άδειες

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – Ν.Δ. για ΕΣΡ και άδειες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπισήμως τοποθετήθηκε η Ν.Δ για την νέα απόπειρα της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όπως την προανήγγειλε ο κ. Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής απέδωσε τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ σε αυτή τη χρονική συγκυρία στην ανάγκη λειτουργίας του προκειμένου να ασκήσει τον ρυθμιστικό και εκτελεστικό του ρόλο έναντι των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για να εκκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών ΜΜΕ. Η Ν.Δ έχει αντίθετη άποψη καθώς μέσω ανακοίνωσης ζήτησε πρώτα την κατάργηση του νόμου Παππά και έπειτα την συγκρότηση του ΕΣΡ που επιθυμεί εξ αρχής και η ίδια. Αναλυτικά:

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά.Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών, είναι υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πλήρεις τις αρμοδιότητές του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.Συνεπώς, η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά, που οδήγησε στη μη εφαρμογή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του».

Τι απαντά το Μαξίμου

«Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να διασφαλίσει τα συμφέροντα των καναλαρχών, η Νέα Δημοκρατία εκτρέπεται ολοένα και περισσότερο», αναφέρει σε απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Με την ανακοίνωσή της, («η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός…») σπεύδει να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρώντας ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Επιπλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι επιδιώκει την παράλυση του ΕΣΡ , ακολουθώντας μια επαίσχυντη και βαθύτατα αντιθεσμική πρακτική, προκειμένου να προστατεύσει όσους κατέχουν αυθαίρετα δημόσιες συχνότητες». 

«Τους καλούμε να συνέλθουν γιατί ο κατήφορος που έχουν πάρει, είναι ολισθηρός και επικίνδυνος. Το ότι η ΝΔ «αδειάζει» με εκκωφαντικό αλλά και υποτιμητικό τρόπο τον ίδιο τον αντιπρόεδρό της κ. Χατζηδάκη, ας το διαχειριστούν εσωτερικά», καταλήγει.

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή