Κυπριανού: Η Ελλάδα το ισχυρότερο στήριγμά μας στο Κυπριακό

Κυπριανού: Η Ελλάδα το ισχυρότερο στήριγμά μας στο Κυπριακό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι το ισχυρότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Και η στήριξη αυτή βέβαια βασίζεται σε αρχές» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά.

Συνάντηση κατά την οποία όπως εξήγησε είχε αποκλειστικό αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το πώς θα πρέπει να τύχουν χειρισμών σημαντικές πτυχές του που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα όπου «υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας». Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Κοτζιάς «είναι πολύ καλός γνώστης του Κυπριακού και ιδιαίτερα βέβαια του ζητήματος της ασφάλειας» και επανέλαβε ότι «είναι ταυτόσημες οι θέσεις μας». «Εμείς» σημείωσε «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ εγγυήσεις. Μια χώρα ευρωπαϊκή το 2016 δεν χρειάζεται εγγυήσεις. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρξει για μία μικρή μεταβατική περίοδος, ένα σύστημα ασφάλειας που θα απαντά στις ανησυχίες και των Τ/Κ και Ε/Κ αλλά αυτό να συζητήσουμε τι θα είναι αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι η Τουρκία ή το ΝΑΤΟ βέβαια»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κυπριανού είπε ότι σε ό,τι αφορά τις επαφές της κ. Νούλαν στην Κύπρο θα αναμένει την σχετική ενημέρωση αλλά αποσαφήνισε ότι «κάθε ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενο με μία βασική προϋπόθεση: ότι θα στοχεύει να συμβάλει στο πλαίσιο των αποφάσεων που υπάρχουν για το Κυπριακό- τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο, οι αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, εφόσον η Κύπρος είναι χώρα μέλος της». «Εάν λοιπόν το οποιοδήποτε ενδιαφέρον» υπογράμμισε «εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο είναι καλοδεχούμενο, εάν όχι, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να κατανοήσουν οι πάντες ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κοτζιά για αυτή την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί του με την οποία ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις του στην Ελλάδα με εξαίρεση αυτή με τον πρωθυπουργό αύριο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για όλες αυτές τις επαφές.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή