Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Είχε προηγηθεί η είδηση ότι τον Σεπτέμβριο σημείωσαν μείωση 10% οι εξαγωγές της Κίνας, γεγονός που ερμηνεύθηκε από τους επενδυτές ως ένδειξη ότι η δεύτερη οικονομία στον κόσμο χάνει την κεκτημένη ταχύτητά της, ενώ παράλληλα η ζήτηση είναι αναιμική. Προκάλεσε έτσι υποχώρηση των εταιρειών χαλυβουργείων, με την ΒΗΡ Billiton να πέφτει κατά 4% και την ArcelorMittal κατά 3%, όπως και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της BMW υποχώρησε κατά 1,4%, της Volkswagen 2% και της Daimler 1,4%. Ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου έκλεισε με υποχώρηση 0,66%, ο Χetra Dax της Φρανκφούρτης με απώλειες 1,04%, όπως και ο Cac 40 της Γαλλίας, ενώ ο Ftse MIB του Μιλάνου κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, με πτώση 1,22%.

Σύμφωνα με τον Τζίμι Τσανγκ, στέλεχος της Rockefeller & Co., «αυτά τα στοιχεία για το εμπόριο ανησύχησαν τον κόσμο για το ενδεχόμενο νέας υποτίμησης του γουάν, αλλά και επειδή, αν αρχίσει η Fed να αυξάνει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και ενισχυθεί περαιτέρω το δολάριο, θα ενταθεί η πίεση στο κινεζικό νόμισμα». Το δολάριο κινούνταν ανοδικά χθες, με το ευρώ να κυμαίνεται στο 1,1039 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή