Σήμερα η κρίσιμη απόφαση της FIFA

Σήμερα η κρίσιμη απόφαση της FIFA

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι η σημερινή. Το «ελληνικό πρόβλημα» θα απασχολήσει το Συμβούλιο της FIFA, το οποίο θ’ αποφασίσει πώς θα διοικηθεί εφεξής η ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, οι εκλογές της 26ης Οκτωβρίου αναβλήθηκαν και διορίστηκε προσωρινή διοίκηση δύο μηνών, προκειμένου να κάνει τις εκλογές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον αθλητικό νόμο.

Η εφαρμογή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως προς το σκέλος του διορισμού προσωρινής διοίκησης, έχει «παγώσει» και όλες οι πλευρές (υφυπουργός Αθλητισμού, ΕΠΟ, Ενώσεις) αναμένουν τις αποφάσεις της FIFA, οι οποίες θα αποτελέσουν πυξίδα.

Η πιθανότερη απόφαση είναι να διοριστεί από τη FIFA διοικούσα επιτροπή, πιθανόν άνω των δύο μηνών, προκειμένου να οδηγήσει την ομοσπονδία σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας θεσμών όπως η διαιτησία και στον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της. Παράλληλα θα υπάρξει διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, με στόχο την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τα προβλεπόμενα στην αθλητική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της περασμένης Τρίτης έχει δημιουργηθεί ένα «τρίγωνο» που αποτελούν το αρμόδιο για τον Αθλητισμό υπουργείο, η FIFA και η UEFA (Θ. Θεοδωρίδης) με σκοπό την καλύτερη δυνατή λύση. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό σχήμα και για τις αρμοδιότητες που θα έχουν.

Πάντως, ο υφυπουργός Αθλητισμού τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης της FIFA και του διορισμού από αυτήν διοικούσας επιτροπής «μακράς πνοής», ενώ και η ΕΠΟ η διοίκηση της οποίας έχει πλέον εκπέσει, αναμένει τις αποφάσεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Χθες το βράδυ, παρότι η Γ.Σ. της ΕΠΟ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την εκλογή μελών της εκλογικής επιτροπής ματαιώθηκε, οι Ενώσεις που πρόσκεινται στην «Αντιπολίτευση» συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να καθορίσουν τη στάση τους.

• Ενταση επικράτησε χθες το πρωί στην ΕΠΟ, όταν ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ΟΔΠΕ μπήκαν στα γραφεία της ΚΕΔ και επικαλούμενοι τον νόμο και το «κενό εξουσίας». Τα μέλη της ΚΕΔ αρνήθηκαν να τους δεχθούν, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας της ΕΠΟ, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή