Μιλούν ανοιχτά οι γυναίκες που παρενόχλησε ο Τραμπ

Μιλούν ανοιχτά οι γυναίκες που παρενόχλησε ο Τραμπ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δύο γυναίκες κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση σε συνεντεύξεις τους στους New York Times, πλήττοντας περαιτέρω την υποψηφιότητά του, τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν από την 8η Νοεμβρίου. Παρότι οι ισχυρισμοί των δύο γυναικών χαρακτηρίστηκαν προϊόν φαντασίας από τον εκπρόσωπό του, και άλλες γυναίκες δημοσιοποίησαν αντίστοιχες μαρτυρίες την ίδια ημέρα, ασκώντας επιπλέον πίεση στον 70χρονο μεγιστάνα, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τη δημοσιοποίηση σεξιστικών του σχολίων την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, η Τζέσικα Λιντς ανέφερε ότι ο Τραμπ άρπαξε το στήθος της και προσπάθησε να βάλει το χέρι του κάτω από τη φούστα της στη διάρκεια πτήσης γύρω στο 1980, ενώ η Ρέιτσελ Κρουκς περιέγραψε πως προσπάθησε να τη φιλήσει στο στόμα το 2005, ενώ εκείνη εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ στην εταιρεία ακινήτων του υποψηφίου.

Η καμπάνια του Τραμπ αμφισβήτησε την αλήθεια αυτών των λεγομένων, δημοσιοποιώντας επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του Τραμπ Μαρκ Κασοβίτς, ζητώντας της να ανακαλέσει και απειλώντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν δεν εισακουστεί το αίτημά του. «Ολόκληρο αυτό το άρθρο είναι προϊόν φαντασίας και το να δημοσιεύουν οι New York Times μία τελείως λανθασμένη και προσχεδιασμένη αμαύρωση της εικόνας του Τραμπ πάνω σε ένα τέτοιο θέμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», ανέφερε ο ανώτατος σύμβουλος επικοινωνιών της καμπάνιας του Τραμπ Τζέισον Μίλερ.

Μέσα σε λίγες ώρες από την εμφάνιση των μαρτυριών, ανάλογες ιστορίες άρχισαν να εμφανίζονται και σε άλλους ενημερωτικούς φορείς. Ενδεικτικά, το περιοδικό People δημοσιοποίησε μαρτυρία της δημοσιογράφου του Νατάσα Στόινοφ, στην οποία εξιστορείται η προσπάθεια του Τραμπ να τη φιλήσει παρά τη θέλησή της στη Φλόριντα το 2005. «Γύρισα και μέσα σε δευτερόλεπτα με έσπρωχνε πάνω σε έναν τοίχο, προσπαθώντας να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα μου», ανέφερε η Στόινοφ. Αντίστοιχη μαρτυρία δημοσιοποίησε και η Palm Beach Post, στην οποία η Μίντι Μακγκίλιβρεϊ αναφέρει ότι το 2003, ενώ εργαζόταν ως βοηθός φωτογράφου στη εταιρεία του Τραμπ στη Φλόριντα, ο τελευταίος τής άρπαξε τα οπίσθια. Η καμπάνια του Τραμπ αμφισβήτησε και τις δύο αυτές ιστορίες.

Οι συγκεκριμένες αναφορές έρχονται να ενισχύσουν την αρνητική εικόνα που δημιούργησε για τον Τραμπ η αποκάλυψη ενός βίντεο από το 2005, στο οποίο ο μεγιστάνας υπερηφανεύεται, μεταξύ άλλων, για το ότι αγγίζει και φιλάει τις γυναίκες χωρίς την άδειά τους και για την προσπάθειά του να αποπλανήσει μία παντρεμένη.

Παρότι αρνήθηκε τα λεγόμενά του στο ντιμπέιτ της Κυριακής, λέγοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά, ο Τραμπ έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα, το οποίο έγινε αισθητό τόσο δημοσκοπικά όσο και εσωκομματικά, μένοντας πίσω οκτώ μονάδες, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Reuters και εκνευρίζοντας πολλά ανώτατα στελέχη του κόμματός του. Τέλος, η καμπάνια της Κλίντον χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις της Τετάρτης «ενοχλητικές», τονίζοντας ότι η αηδιαστική συμπεριφορά για την οποία ο Τραμπ υπερηφανευόταν στο βίντεο δείχνει να είναι κάτι παραπάνω από απλά λόγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή