Ανοιχτές απειλές «Πυρήνων» κατά δικαστών

Ανοιχτές απειλές «Πυρήνων» κατά δικαστών

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για νέο, αιματηρό αυτήν τη φορά, χτύπημα κατά δικαστικού λειτουργού εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, το βράδυ της Τετάρτης, στην πολυκατοικία όπου διαμένει στην οδό Ιπποκράτους.

Οπως επισημαίνουν αστυνομικοί από τις «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε χθες το πρωί στο Athens Indymedia, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» εξαπολύουν απειλές για νέες επιθέσεις κατά δικαστικών, προειδοποιώντας ότι στο μέλλον οι ενέργειές τους δεν θα έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα. «Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…» γράφουν. Η συγκεκριμένη αναφορά, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση του συντάκτη ότι «έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…» κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκφράζουν φόβους πως το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί αιματηρή επίθεση με στόχο και πάλι δικαστικό.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού καταγράφηκαν δύο απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα δέματα και παραλήπτες δικαστικούς. Παρότι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι και οι δύο προέρχονται από το περιβάλλον της «Συνωμοσίας», όπως εξάλλου και η αποστολή δέματος – βόμβας στον ειδικό ανακριτή Δημ. Μόκα, τον Σεπτέμβριο του 2013. Οι κατασκευαστές των μηχανισμών (δεν εξερράγησαν) είχαν στόχο τον θανάσιμο τραυματισμό των παραληπτών, όπως μαρτυρούν οι τεχνικές «προδιαγραφές» των τρομο-δεμάτων. Στους παγιδευμένους φακέλους που ταχυδρομήθηκαν αρχές Ιουνίου στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα και στα τέλη Ιουλίου στον εφέτη που μετείχε στη δίκη του «Noor One», Παναγιώτη Χουζούρη, οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει βίδες και καρφιά επιζητώντας θύματα σε περίπτωση πυροδότησης της βόμβας. Ηδη από χθες αναθεωρείται το σχέδιο αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη δικαστών και εισαγγελέων, ιδίως εκείνων που έχουν χειριστεί υποθέσεις της «Συνωμοσίας», ενώ χθες το πρωί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να επαναφέρει στη φρουρά της κ. Τσατάνη τους δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας που είχαν μετακινηθεί τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο επαναξιολόγησης των φυλασσόμενων «στόχων».

Το θέμα κατήγγειλε δημόσια ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Θέμης Σοφός, αποκαλύπτοντας ότι η εισαγγελέας είχε επισημάνει γραπτώς στην ΕΛ.ΑΣ. ότι αποτελεί πιθανό στόχο επίθεσης. Οχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι την 25η Ιουνίου ο Χρήστος Τσάκαλος, καταδικασμένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία», σε δήλωσή του ενώπιον του δικαστηρίου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από εδώ και πέρα η οργάνωση εγκαταλείπει τα συμβολικά χτυπήματα και θα χτυπάει με όλη τη δύναμη πυρός της τη δικαστική εξουσία που στραγγαλίζει την ελευθερία μας». Στην ίδια δήλωση ο Τσάκαλος είχε στοχοποιήσει την κ. Τσατάνη κάνοντας αναφορά στην «υπόθεση Βγενόπουλου» που είχε χειριστεί η εισαγγελέας.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης τα μέλη της οργάνωσης προαναγγέλλουν νέα τρομο-καμπάνια με κωδική ονομασία «Νέμεσις», στα πρότυπα του αντίστοιχου «Σχεδίου Φοίνικας» που είχαν θέσει σε εφαρμογή το 2013 με επιθέσεις κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών και δικαστικών.

Η προαναγγελία ενός σχεδίου επιθέσεων κάνει τους αστυνομικούς να μιλούν για επιχειρησιακή επανενεργοποίηση της οργάνωσης, ο βασικός πυρήνας της οποίας βρίσκεται στη φυλακή ήδη από το 2010. Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης να χαίρουν της υποστήριξης «ποινικών» με τους οποίους, βέβαια, τα μέλη της οργάνωσης έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς εντός της φυλακής. Ερευνάται μάλιστα το ενδεχόμενο ο ίδιος κύκλος ανθρώπων που έφεραν σε πέρας την επίθεση στην κ. Τσατάνη να ενεπλάκησαν και στη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα του Κορυδαλλού. Ο τελευταίος, εξάλλου, είχε στοχοποιηθεί από μέλη της «Συνωμοσίας», αλλά και ποινικούς κρατούμενους, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό με κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή