Oμόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

Oμόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδίκη και αποδοκιμασία για την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη προχθές αργά το βράδυ, εκφράστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, η επίθεση μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος, αφού καταδίκασε την επίθεση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συστηματική ολιγωρία» στην επιβολή του νόμου λέγοντας, συγκεκριμένα, ότι «η νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών». Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η κυβέρνηση εκτίθεται συνολικά, ενώ «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορουμένων για τρομοκρατία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο χαρακτηρίζοντάς τον υποδυόμενο τον «αστυνομικό ντετέκτιβ ο οποίος συστηματικά επιλέγει να λησμονεί πλήρως τα τεκταινόμενα επί των ημερών της Ν.Δ. και καταφεύγει για άλλη μία φορά σε μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος καταδικαστέου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα». Ανάλογη, καταδικαστική για τη βομβιστική επίθεση ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, από το κυβερνητικό κόμμα έσπευσαν, επίσης, να επιτεθούν στη Ν.Δ., τονίζοντας στη σχετική ανακοίνωση ότι «τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικά οφέλη». Κατηγορούν τον κ. Κουμουτσάκο για «εκτόξευση λάσπης» και επισημαίνουν πως «η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ».

Από τη Χαρ. Τρικούπη ζητούν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί. «Η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και τονίζεται ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της».

Ερωτήματα για την προκήρυξη ανάληψης της επίθεσης εναντίον της κ. Τσατάνη εγείρονται, σύμφωνα με το ΚΚΕ. Κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, «τόσο η βομβιστική επίθεση όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».

Εντονη ανησυχία για την επίθεση στην οικία της εισαγγελέως κ. Τσατάνη εκφράζεται και από το Ποτάμι. Από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως ζητούν από την κυβέρνηση να προασπίσει τη λειτουργία των θεσμών καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της». Και τονίζουν επί τούτοις ότι οι δικαστές «δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή