Oι «μικροί» απαντούν στο «κλειστό» Τσάμπιονς Λιγκ με νέο θεσμό

Oι «μικροί» απαντούν στο «κλειστό» Τσάμπιονς Λιγκ με νέο θεσμό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική τους απάντηση στο περισσότερο… αριστοκρατικό Τσάμπιονς Λιγκ που ετοιμάζει η UEFA σκέφτονται να δώσουν 10 μεγάλοι σύλλογοι των χωρών της δεύτερης τάξης στην Ευρώπη, δηλαδή της Δανίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Σκωτίας, δημιουργώντας δική τους πανευρωπαϊκή λίγκα.

Οπως αποκάλυψε εφημερίδα στη Δανία και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πρωτοπόρου της χώρας, ΦΚ Κοπεγχάγη, εξετάζεται η δημιουργία πρωταθλήματος από τις ομάδες των χωρών που θα πληγούν από τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις σκέψεις τους είναι και η απόσυρση από τα εθνικά πρωταθλήματα με πλήρη αφοσίωση των συλλόγων στον νέο θεσμό.

«Είναι αλήθεια. Αν δεν δράσουμε τώρα θα δούμε τους μεγαλύτερους συλλόγους να μεγαλώνουν και να ενισχύονται κι άλλο, ενώ σύλλογοι σαν τον δικό μας θα έχουν όλο και πιο δύσκολες συνθήκες να αντιμετωπίσουν» δήλωσε ο διευθυντής της Κοπεγχάγης, Αντερς Χόρσολτ. Το σχέδιο συζητούν ακόμη οι Σέλτικ, Ρέιντζερς, Αγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ, Μάλμε, Ρόζενμποργκ, Αντερλεχτ και Μπριζ.

Τον Αύγουστο η UEFA, πριν από την εκλογή της νέας της ηγεσίας, ανακοίνωσε ότι από το 2018 οι τέσσερις πρώτες χώρες στην κατάταξη θα μοιράζονται τουλάχιστον 16 θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες θα μοιράζονται τις υπόλοιπες 16 (ή και λιγότερες) θέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η ένωση των επαγγελματικών λιγκών της Ευρώπης (EPFL) απέρριψε δημοσίως τις προωθούμενες από την UEFA αλλαγές, δηλώνοντας ότι μέτρα σαν αυτό θα οδηγήσουν στη δημιουργία κλειστής λίγκας. Απείλησε ακόμη με τον ορισμό αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων την ώρα των αναμετρήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή