Νικηφόρα πρεμιέρα του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα

Νικηφόρα πρεμιέρα του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To επιθετικό και αμυντικό κρεσέντο του Νίκου Παππά ήταν λίαν απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό στην δύσκολη πρεμιέρα που είχε στην Ευρωλκίγκα, κόντρα στην Ζαλγκίρις, την οποία νίκησε με 84-76 και θα πάει την ερχόμενη Δευτέρα, στο ΣΕΦ, με καλή ψυχολογία. Οι «πράσινοι» έδειξαν στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους, στο ΟΑΚΑ, ότι θα πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλόμετρα ακόμα για να βρούν την κατάλληλη «χημεία» σε άμυνα και επίθεση, ενώ η απουσία του Τζέιμς έγινε αισθητή, λόγω και της απόδοσης του Νίκ Καλάθη που είχε κακή εκτελεστικότητα. Δυο τρίποντα, δυο ασίστ και δυο κλεψίματα της μπάλας από τον Παππά, έδωσαν στους γηπεδούχους την κατάλληλη ώθηση, ώστε να «ξεκολλήσουν» στο σκορ, από την επίμονη, καλά διαβασμένη και αποφασισμένη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος, καθώς όποτε αποκτούσε προβάδισμα στο σκορ (22-15 στο 11') εκμεταλλευόμενος τον Γιαννη Μπουρούση, η Ζαλγκίρις είχε τις απαντήσεις έτοιμες. Οι Λιθουανοί είχαν σερί 12-0 (!) και ο Παναθηναϊκός, με ξεσπάσματα στην απόδοση του και χωρίς διάρκεια, «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο με 37-30. Σε ρόλο δεύτερου πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό, ήταν ο Κρις Σίνγκλετον που έδωσε σημαντικές επιθετικές λύσεις, ενώ δεν υπήρχε η ανάλογη συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση από τους άλλους συμπατριώτες του.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και πέτυχε επαγγελματική νίκη, λόγω της πληθώρας ποιοτικών παικτών που διαθέτει, ώστε κάποιοι εξ’ αυτών, όπως συνέβη με τον Παππά και τον Σίνγκλεντον, να αναλάβουν επί προσωπικού την νικηφόρα αρχή στον «μαραθώνιο» των 29 αγωνιστικών που ακολουθούν μέχρι τα πλει οφ της διοργάνωσης, και ειδικά σε εντός έδρα παιχνίδι.

«Πιστεύω πως «κλειδί» ήταν η αμυντική λειτουργία μας στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ήμασταν πολύ καλοί σε αυτό το χρονικό κομμάτι του παιχνιδιού κι έτσι μπορέσαμε να κερδίσουμε. Όπως ξέρετε, είμαστε μια νέα ομάδα. Μας λείπει ένας κομβικός παίκτης όπως ο Μάικ (Τζέιμς) και ακόμα μας λείπουν οι εμπειρίες, όμως δείξαμε όρεξη και διάθεση. Ο Νίκος Παππάς έπαιξε πολύ καλά σε μια θέση που δεν έχει αγωνιστεί καλά, είμαστε ευχαριστημένοι» δήλωσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 13 (2τρ, 7ρ), Νίκολς 2, Ρίβερς 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 6 (2), Παππάς 19 (3), Φελντέιν 8 (2), Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 11, Καλάθης Ν. 13 (1).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Πάνγκος 3 (1), Λεκαβίτσιους 12 (2), Βέστερμαν 4, Σεϊμπούτις, Μότουμ 19 (1), Γιανκούνας 13, Γιαφτόκας 4, Μιλάκνις 11 (2), Λίμα 2, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 2.

Στα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας: Φενέρμπαχτσε-Μπάμπεργκ 67-66, Ούνικς Καζάν-Μπαρτσελόνα 63-69, Μπασκόνια-Εφές 85-84.

Η δεύτερη αγωνιστική: Ολυμπιακός-Εφές Αναντόλου, Μπάμπεργκ-Ούνιξ Καζάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης, Νταρουσάφακα-Αρμάνι Μιλάνο,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός, Γαλατάσαραϊ-Ερυθρός Αστέρας, Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή