Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μπουμιμπόλ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μπουμιμπόλ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασιλική αυτοκινητοπομπή μετέφερε τη σορό του αποβιώσαντος βασιλιά Μπουμιμπόλ της Ταϊλάνδης, από το νοσοκομείο της Μπανγκόκ, όπου άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή, στα βασιλικά ανάκτορα, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι την τέλεσης της κηδείας και της αποτέφρωσης, κάτι που μπορεί να γίνει μετά πολλούς μήνες.

Χιλιάδες κόσμου, ντυμένοι στα μαύρα, είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους κλαίγοντας για να αποχαιρετήσουν τον «πατέρα τους». Το όχημα που μετέφερε τη σορό ακολουθούσε το αυτοκίνητο του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκκόρν.

Ο Σουτάντ Κονγκγιάμ είναι ένας από τις χιλιάδες Ταϊλανδούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν μπροστά στα βασιλικά ανάκτορα περιμένοντας τη σορό του βασιλιά. Οπως λέει, νιώθει σαν να έχασε τον πατέρα του.

«Ηταν η καρδιά ολόκληρης της χώρας. Τώρα τα πάντα έχουν κλονιστεί και δεν υπάρχει τίποτα από το οποίο να μπορείς να στηριχτείς».

Το ζήτημα της διαδοχής είναι ιδιαίτερα καυτό, καθώς οι Ταϊλανδοί δεν αγαπούν, ούτε και τρέφουν τον ίδιο σεβασμό για τον διάδοχο του θρόνου, όπως για τον πατέρα του. Αλλωστε, ο πρίγκιπας Μάχα Βατζιραλονγκκόρν παντρεύτηκε και χώρισε τρεις φορές και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε μακριά από την Ταϊλάνδη, κυρίως στη Γερμανία.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα κλονίστηκε από πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και δύο πραξικοπήματα, ενώ το τι ακριβώς θα συμβεί την επόμενη ημέρα δεν τέθηκε ποτέ επί τάπητος.

Tέλος, καθώς οι Ταϊλανδοί ξεκινούν ένα έτος πένθους για τον βασιλιά, οι πρεσβείες στην Μπανγκόκ συνιστούν στους πολίτες τους που επισκέπτονται τη χώρα να δείξουν σεβασμό για το πένθος του ταϊλανδικού λαού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή