Πρόσωπα και πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβάθμιση και επέκταση δικτύου από τον Κωτσόβολο

Μία ακόμα αλυσίδα, η οποία επενδύει στην αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της την τρέχουσα συγκυρία, είναι ο Κωτσόβολος. Η εταιρεία εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες το νέο της κατάστημα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή, στο πρώην κατάστημα της Alpha Bank. Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε και ο «κύκλος» του καταστήματος στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ακριβώς απέναντι. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία εντός της εβδομάδας, για την περίοδο 2016/2017 «τρέχει» επενδυτικό πλάνο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, όπως στα Μουδανιά της Χαλκιδικής, στο Αίγιο, στο Χαλάνδρι, στον Χολαργό και στην Πάτρα. Το κατάστημα του Χολαργού μάλιστα, στη Λ. Μεσογείων 319, λειτούργησε επίσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Τονωτική ένεση 500 εκατ. ευρώ από το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Συνολικά 500 εκατ. ευρώ δύναται να «πέσουν» στην αγορά ακινήτων, μέσω του νέου Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», για το οποίο η συμφωνία χρηματοδότησης αναμένεται να υπογραφεί έως τον προσεχή Νοέμβριο. Τα εν λόγω κεφάλαια αποτελούν συνδυασμό κρατικής επιδότησης (250 εκατ.) και μόχλευσης κεφαλαίων μέσω τραπεζικού δανεισμού (250 εκατ.). Αυτά επισήμανε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ομιλία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο, τονώνοντας την ζήτηση στην αγορά, καθώς στοχεύει σε παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση παλιών ακινήτων, μέσω εργασιών μόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων και άλλων σχετικών ενεργειών.

Σε μεγαλύτερα σπίτια οδηγεί το… δεύτερο παιδί στην Κίνα

Ζήτηση για μεγαλύτερης επιφάνειας κατοικίες έχει δημιουργήσει η επίσημη χαλάρωση της πολιτικής στην Κίνα αναφορικά με τις γεννήσεις δεύτερων παιδιών εντός ενός νοικοκυριού. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της κυβέρνησης, κατά το φετινό οκτάμηνο στην περιοχή της Σαγκάης πωλήθηκαν 545 διαμερίσματα επιφάνειας άνω των 300 τ.μ., 36% περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι δε τιμές ήταν υψηλότερες κατά 32% σε σχέση με πέρυσι, καθώς το απόθεμα των διαθέσιμων μεγάλων διαμερισμάτων συνεχώς συρρικνώνεται. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η μέση τιμή πώλησης των συγκεκριμένων διαμερισμάτων ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ. Οι μεσίτες επισημαίνουν ότι οι αγοραστές αναζητούν ακίνητα τριών υπνοδωματίων, προκειμένου να έχουν χώρο για ένα πιθανό δεύτερο παιδί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή