Σφυροκόπημα της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για το ΕΣΡ

Σφυροκόπημα της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για το ΕΣΡ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ν. Παππά, την Παρασκευή, ότι οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα γίνει μετά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Με σκληρές ανακοινώσεις το Σάββατο, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, τονίζοντας πως  «Η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά» και αφήνοντας αιχμές για παραβίαση του Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα- Παππά- Καμμένου περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) παραβιάζοντας το Σύνταγμα για να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Χθες, μάλιστα, ομολόγησε τη διαπλοκή με τα συμφέροντα με την πραξικοπηματική απόπειρα να πέσει "μαύρο" στα κανάλια. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο "μαύρο" και στο λουκέτο στα κανάλια, στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων»., αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ηδη από το πρωί του Σαββάτου, η Νέα Δημοκρατία, είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Με ανακοίνωση, το κόμμα της αντιπολίτευσης, είχε σχολιάσει τις δηλώσεις Παππάς, επισημαίνοντας πως «Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. »

Και προσθέτοντας πως «Το Ε.Σ.Ρ. πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας. Κάθε σκέψη για “μαύρο” στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την Κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, απαντά στις κατηγορίες, καλώντας τη Ν.Δ. να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο.

«Το ΕΣΡ είναι συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή. Η συγκρότησή του είναι συνταγματικό καθήκον όλων των κομμάτων. Η ρητή –πλέον- άρνηση της ΝΔ να συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ συνιστά θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει.», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή