Νύχτα έντασης στο Ωραιόκαστρο – οδηγός παρέσυρε πρόσφυγες, νεκροί μία γυναίκα και ο ανήλικος γιος της

Νύχτα έντασης στο Ωραιόκαστρο – οδηγός παρέσυρε πρόσφυγες, νεκροί μία γυναίκα και ο ανήλικος γιος της

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Ωραιοκάστρου έξω από το κέντρο φιλοξενίας Φέσσα, όταν 76χρονος οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τρεις πρόσφυγες, τραυματίζοντας θανάσιμα μια μητέρα και τον ανήλικο γιο της.

Ένας ακόμη ανήλικος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκε επίσης από το ίδιο Ι.Χ., ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Νύχτα έντασης στο Ωραιόκαστρο – οδηγός παρέσυρε πρόσφυγες, νεκροί μία γυναίκα και ο ανήλικος γιος της-1

Αμέσως μετά επικράτησε ένταση στην περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες που διαμένουν στο camp πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους ομοεθνείς τους, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και κάδοι απορριμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφυγες επιχείρησαν να λιντσάρουν τον οδηγό, ο οποίος τελικά γλίτωσε όταν ηλικιωμένος Σύρος μαζί με δύο ακόμη νεαρούς προσπάθησαν να κρατήσουν το πλήθος μακριά του.

Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη και απομάκρυναν τον οδηγό που τελεί υπό κράτηση στο Α' τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Οδηγός ασθενοφόρου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι συνάδελφός του δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και πρόσθεσε πως οι εξαγριωμένοι πρόσφυγες επιτέθηκαν με ξύλα και αυτοσχέδια σπαθιά και σε τραυματιοφορείς που πήγαν στο σημείο.

Ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος μετέβη αργά το βράδυ στη δομή φιλοξενίας και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε». Διέψευσε μάλιστα πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αύριο.

Το περιστατικό, οι πραγματικές συνθήκες του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί, απειλεί να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης στην περιοχή, όπου – υπενθυμίζεται – υπάρχουν έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για το ενδεχόμενο λειτουργίας τάξεων προσφύγων στα σχολεία κατά τις απογευματινές ώρες. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή