Οι δηλώσεις Γέλεν οδήγησαν σε άνοδο τα ομόλογα

Οι δηλώσεις Γέλεν οδήγησαν σε άνοδο τα ομόλογα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας του κλίματος που καλλιέργησαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα διαφόρων επιχειρήσεων, όπως ο όμιλος Pearson. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο η αγορά του Μιλάνου, χάρη στην άνοδο του κλάδου των ιταλικών τραπεζών, με τον σχετικό δείκτη Ftse All Italia Banks να κλείνει με άνοδο 1,3%. Ο εν λόγω δείκτης έχει, πάντως, σημειώσει πτώση 50% από την αρχή του έτους. Ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας ενισχύθηκε χθες από τις συγχωνεύσεις τραπεζών. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, έκλεισαν όλες με απώλειες: 0,94% ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου, 0,73% ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, 0,46% ο Cac 40 της Γαλλίας, 0,31% ο Ibex 35 της Μαδρίτης και 0,76% ο πανευρωπαϊκός Ftse Eurotop 100.

Οι αγορές επηρεάστηκαν από τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, σχετικά με την ανάγκη επιθετικών κινήσεων για την ανόρθωση της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες και εξώθησαν ανοδικά τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Το δολάριο συνέχισε χθες την ανοδική του πορεία, με το ευρώ να αντιστοιχεί το βράδυ σε 1,099 δολάριο. Περίπου στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να κυμαίνεται το βράδυ στα 49,69 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 51,34 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή