«Πόλεμος» μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας

«Πόλεμος» μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αλληλοκατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και νέες ύβρεις από πλευράς υπουργείου Υγείας, συνεχίζεται η μεγάλη κόντρα μεταξύ του υπουργείου και της νυν διοίκησης και εργαζομένων του Κέντρου. Το υπουργείο κατηγορεί τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιο Γιαννόπουλο ότι όφειλε να προχωρήσει στην υπογραφή εντάλματος πληρωμής των αποδοχών των εργαζομένων «και όχι να κρύβεται πίσω από την απόλυτα θεμιτή άρνηση των μελών του Δ.Σ. να τον αναγνωρίσουν». Ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να υπογράψει την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού είναι το Δ.Σ., το οποίο ωστόσο δεν συνεδρίασε ελλείψει απαρτίας.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ ως «οffshore εταιρεία διανομής πολιτικού χρήματος και βολέματος ημετέρων» και κάνει λόγο για «κύκλους που ελέγχουν τον σύλλογο εργαζομένων και υπερασπίζονται με πάθος ένα σύστημα ανομίας και φαυλότητας». Οι εργαζόμενοι που έχουν καταγγείλει στην Εισαγγελέα τη διοίκηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ ότι απέκρυψε στοιχεία στην έρευνα για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ, τονίζουν ότι πρώτη φορά εξαπολύεται επίθεση σε σωματείο εργαζομένων όταν αυτό αποστέλλει στη Δικαιοσύνη στοιχεία.

Εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση του υπουργείου για το «μέλλον» του κ. Γιαννόπουλου στο τιμόνι του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ήδη από χθες ο κ. Γιαννόπουλος έχει στείλει στο υπουργείο τις θέσεις του για τις παραλείψεις που του αποδόθηκαν όταν παύθηκε τον Απρίλιο (το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση παύσης του, με το σκεπτικό ότι δεν είχε κληθεί σε απολογία). Την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο ζήτησε από τον κ. Γιαννόπουλο να αποστείλει εξηγήσεις για τη μη απομάκρυνση του πρ. διευθυντή του Κέντρου και τη στάση του στο θέμα των προσλήψεων στις ΜΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι διαδικαστικές εκκρεμότητες που προέκυψαν από την απόφαση του ΣτΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή