Κόντρα στο Εργασίας για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων

Κόντρα στο Εργασίας για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μείζον πολιτικό θέμα τείνει να εξελιχθεί η αντιπαράθεση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου με τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Δήμητρα Χαλικιά, η οποία με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα καταγγέλλει την πολιτική της προϊσταμένη για συκοφαντία, προσωπική ιδιοτέλεια, κακές επιλογές στη διαχείριση κοινοτικών χρημάτων και πολιτικές που πριμοδοτούν συγκεκριμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και η κ. Αντωνοπούλου με χθεσινή της ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η επιλογή τροφοδότησης της εφημερίδας με ανυπόστατες, ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες δημιουργεί μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας, το οποίο ασφαλώς και θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα, η κ. Χαλικιά κάνει λόγο για προσωπική ιδιοτέλεια της υπουργού στο θέμα της διαρροής πληροφοριών για πιθανή αναβολή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους, λόγω ενστάσεων από το ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, βέβαια, καταγγέλλει ότι ενώ η ίδια «αντιστάθηκε στις κακές επιλογές διαχείρισης δημόσιου χρήματος», η κ. Αντωνοπούλου επιχειρεί με αυτεπιστασία, δηλαδή απευθείας αναθέσεις, να μοιράσει χιλιάδες ευρώ σε κοινωνικούς εταίρους.

Σε αυτό το σημείο, η αναπληρώτρια υπουργός στην έγγραφη απάντησή της –τόσο προς την εφημερίδα όσο και προς την «πηγή» της– επισημαίνει αφενός ότι «αυτεπιστασία» ενός προγράμματος δεν σημαίνει απευθείας ανάθεση και αφετέρου ότι αποτελεί εναλλακτική δυνατότητα που δίνουν ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και το διαχειριστικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, και έχει την έγκριση της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής.

Η γενική γραμματέας –που για την ώρα παραμένει στη θέση της– κάνει λόγο και για «άλλες πρακτικές» που πριμοδοτούν τα μεγάλα ΚΕΚ, ενώ η κ. Αντωνοπούλου ξεκαθαρίζει ότι η επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί με όρους σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τα τεκταινόμενα στο υπουργείο Εργασίας είναι πλήρως ενημερωμένο το Μαξίμου και αναμένονται εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή