«Σκαρφάλωσε» μέσω Λάρισας η ΑΕΚ

«Σκαρφάλωσε» μέσω Λάρισας η ΑΕΚ

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήταν ο άσος που εμφάνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια από το μανίκι του για να κερδίσει σ’ ένα σημαντικό παιχνίδι με 2-1 τη Λάρισα και μαζί μ’ αυτό χρόνο και εμπιστοσύνη για τον ίδιο. Ο 28χρονος επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, το πρώτο με ωραίο σουτ μόλις στο 4΄ και το δεύτερο με πλασέ στο 30΄, δίνοντας την αίσθηση ότι η ΑΕΚ θα αποδράσει εύκολα από το «AEL FC Arena». Η Λάρισα, όμως, αντέδρασε. Εχοντας πριν από το δεύτερο γκολ του Πλατέλλα δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ναζλίδη στο 10΄ και τον Ντοντό στο 28΄, μείωσε γρήγορα με προβολή του Ναζλίδη στο 33΄ και έμεινε στο παιχνίδι, παρότι πέρασε μια ακόμη δύσκολη στιγμή με το δοκάρι – παραλίγο αυτογκόλ σε ανάποδη κεφαλιά του Φάρκας στο 38΄.

Ο Πλατέλλας έχασε στο 61΄ μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-1, πλασάροντας άστοχα σχεδόν από το κέντρο σε άδεια εστία και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο αμφίρροπο όταν ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε με 2η κίτρινη τον Γκάλο στο 73΄ και η ΑΕΛ πίεσε ασφυκτικά ώς το φινάλε, χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος χάνει, όπως και ο Γκάλο, το σαββατιάτικο ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ανακουφισμένος αλλά και εκνευρισμένος για τα όσα ακούστηκαν εις βάρος του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Κετσπάγια.

ΛΑΡΙΣΑ: Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γκόλιας, Ρέντζας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (64΄ Ουρτάδο), Φατιόν (56΄ Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ντοντό, Αβραάμ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (69΄ Λαμπρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (52΄ Αλμέιδα), Αραβίδης (87΄ Μπακάκης).

Η νίκη της ΑΕΚ διαμορφώνει μια πιο πιεστική κατάσταση στην κορυφή του πρωταθλήματος, καθώς οι τέσσερις «μεγάλοι» θα στριμώχνονταν σε μια απόσταση μόλις 2 β. εάν ο ΠΑΟΚ δεν κουβαλούσε από πέρυσι την τιμωρία του -3. Με τη νίκη του στη Ν. Σμύρνη, ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος πρώτος με 12 β., δύο παραπάνω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που έχουν 10 β. και τέσσερις από τον ΠΑΟΚ που είναι στους 8 β., αλλά στην ουσία έχει κερδίσει 11 β. και θα ήταν δεύτερος τώρα εάν δεν πλήρωνε περυσινές αμαρτίες. Την ερχόμενη Κυριακή το πρόγραμμα έχει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ένα ματς που μπορεί να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα ή και να τα μπλέξει ακόμα περισσότερο!

Η νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή (η διοίκηση του «Γηραιού» δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Παπαδόπουλου) τον στέλνει με άλλο «αέρα» στο Φάληρο, μετά το παιχνίδι με την Καραμπάκ στο Μπακού. Ο Ιβάν Σαββίδης έταξε χθες στους παίκτες έξτρα πριμ αν συγκεντρώσουν άλλους 4 ή 6 β. στα επόμενα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ νωρίτερα, λίγο μετά την ανακοίνωση της ανάληψης από μέρους του της θέσης του προέδρου στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ, έκανε σκληρές δηλώσεις αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΠΟ: «Είμαι σοκαρισμένος από την αναβολή των εκλογών. Το σύστημα νοσεί, έχει μπει σε ογκολογικό επίπεδο και πλέον είναι σε στάδιο ευθανασίας».

Κριτική στον ΠΑΟ

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε 2-1 στη Λεωφόρο την Ξάνθη και έπεσε από την κορυφή. Η ακριτική ομάδα έχει εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα» για τους «πράσινους» και ο Στραματσόνι έκανε σκληρή κριτική στους παίκτες του, ζητώντας να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους. Το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Σταντάρ στη Λιέγη είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ και εκεί στρέφεται πλέον η προσοχή όλων. Εκτός από τη νίκη της Ξάνθης, στα αξιοσημείωτα της 7ης αγωνιστικής ήταν και η πρώτη νίκη (2-0 τον Πλατανιά) του Αστέρα Τρίπ. στο πρωτάθλημα, το εντυπωσιακό 4-0 του Παναιτωλικού επί της Κέρκυρας, η νίκη του Ατρομήτου επί της Βέροιας και η αναβολή (λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε ο σεισμός στην Ηπειρο) του αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα – Λεβαδειακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή