Επαναδημοπράτηση για 25 συρμούς του τραμ τον Νοέμβριο

Επαναδημοπράτηση για 25 συρμούς του τραμ τον Νοέμβριο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η εταιρεία Αττικό Μετρό να προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού για την προμήθεια 25 νέων συρμών του τραμ, που θα εξυπηρετήσουν κυρίως τις επόμενες επεκτάσεις προς Πειραιά και Κερατσίνι. Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί και στο παρελθόν αλλά δεν ολοκληρώθηκε, παρά το γεγονός ότι είχε «τρέξει» για σχεδόν δύο χρόνια. Η νέα διοίκηση της εταιρείας Αττικό Μετρό ακύρωσε τη διαδικασία χαρακτηρίζοντας την προκήρυξη «φωτογραφική» και ενέταξε στοιχεία που, σύμφωνα με την ίδια, θα προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια 25 νέων συρμών τραμ για τις επόμενες επεκτάσεις του δικτύου και το κόστος του αναμένεται να είναι το ίδιο με τον προηγούμενο διαγωνισμό (64,25 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια της σύμβασης του προηγούμενου διαγωνισμού είχε οριστεί στις 940 ημέρες (περίπου 31 μήνες). Ετσι εφόσον ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, οι συρμοί θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στο σύνολό τους έως το καλοκαίρι του 2020. Ωστόσο η προμήθεια των πρώτων συρμών τοποθετείται νωρίτερα, ακόμα και εντός του 2018. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά συρμών τραμ που θα ενταχθούν στο δίκτυο της Αθήνας και θα περιλαμβάνουν όλες τις τεχνικές βελτιώσεις που έχουν προκύψει από το 2004 όταν και ήλθε η πρώτη γενιά από την Ιταλία και την Ansaldobreda.

Μόνο για την επέκταση προς Πειραιά απαιτούνται 12 συρμοί τραμ. Μέχρι την άφιξη των πρώτων νέων συρμών τα δρομολόγια στο δίκτυο θα αραιώσουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της νέας επέκτασης στον Πειραιά, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2017.

Ο διαγωνισμός θα είναι ηλεκτρονικός και θα γίνει μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή